Je koelkast schoonmaken: 3 hacks die het je makkelijker maken

Koelkast schoonmaken

Het is een werkje dat meestal blijft liggen en vaak wordt uitgesteld. Maar wanneer je er écht werk van maakt, kan je koelkast schoonmaken veel voldoening opleveren. Hè, eindelijk proper! Ontdek onze hacks om tijd te winnen en je koelkast efficiënt uit te mesten.

1.      Azijn + water = doeltreffend

Koelkast schoonmakenJe hoeft geen dure schoonmaakmiddeltjes aan te schaffen om je koelkast doeltreffend proper te maken. Een scheutje azijn in lauw water doet wonderen voor die oppervlakkige restjes van etenswaren op de wanden van je koelkast. Merk je toch nog hardnekkige vlekken op die een steviger aanpak vereisen? Die kun je allicht wegschrobben met een eenvoudige allesreiniger.

 

2.      Voorkom dat je je koelkast elke week moet schoonmaken

 

Waarom zou je het jezelf moeilijk maken? Met deze eenvoudige maatregelen wordt je koelkast een pak minder snel vuil (en hoef jij dus niet wekelijks uit te rukken met sop en doekje):Koelkast schoonmaken

  • Leg een afwasbaar plastic matje op de legplanken in de koelkast. Zo blijven de planken zelf langer schoon.
  • Bewaar verse vis, vlees en groenten helemaal onderin de koelkast. Zo kunnen ze alvast niet lekken op andere voedingswaren.
  • Plaats eieren in een eierhouder en bewaar slaatjes, gesneden groenten en restjes in afsluitbare dozen. Voor slaatjes zijn hippe ‘mason jars’ (in gewoon Vlaams: weckpotten) eveneens een handige bewaaroptie. Verse kruiden wikkel je het best in keukenpapier om ze kraakvers en smaakvol te houden.

3.       Adieu aan geurtjes!

Koelkast schoonmakenAls je camembert in de koelkast bewaart, hoeft het niet te verbazen dat er een sterke geur uit de koelkast komt wanneer je de deur opent. De oplossing schuilt dan in: géén camembert in de koelkast bewaren, of sterk geurende kazen bewaren (eventueel gewikkeld in aluminiumfolie om zeker te zijn) in een hermetisch afgesloten potje. Soms komen er nare geurtjes uit de koelkast die je niet meteen kunt traceren. Die kun je heel eenvoudig verdrijven door een schaaltje met daarop enkele schijfjes citroen in de koelkast te zetten. Ook koffiegruis en witte azijn absorberen geurtjes. Zeker het proberen waard!

17/06/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?