Je eigen fotocollage maken voor de meest unieke muur ooit!

Selfie’ moet zowat het woord van het jaar zijn. We leven dan ook in een tijd waarin bijna iedereen een smartphone of tablet heeft en instant toegang tot het internet. We zien dan ook de leukste, origineelse, schattigste, meest wonderbaarlijke, … foto’s passeren op Facebook, Twitter en Instagram.

Beetje zonde om al die leuke plaatjes op het internet te laten staan. Maak daarom je eigen unieke wandbekleding met je Facebook, Instagram en Twitter foto’s!

Van Facebook & Instagram naar jouw muur – Social wall art

Het idee is misschien niet zo heel nieuw maar tegenwoordig zijn er wel enkele bedrijven die het je makkelijk maken unieke muurdecoratie te maken op basis van jouw (sociale) foto’s. Instawallrintstagram, Ixxi Design, Printstagram, … Het zijn slechts enkele spelers die het mogelijk maken om jouw foto’s om te vormen tot indrukwekkende posters of collages.

Bij Instawall kan je zelf een collage maken met jouw Instagram foto’s. Je kiest het formaat, het materiaal (papier of aluminium), sleept je foto’s naar de raster en klaar!

Ixxi Design werkt net ietsje anders: bij hen kan je namelijk wanddecoratie maken met vierkante fotokaarten en koppelkruisjes. Het leuke hierbij is dus dat je de collage regelmatig kan updaten met nieuwe/andere foto’s. Hierbij heb je de keuze uit je eigen foto’s, foto’s uit de beeldenbank of unieke designs die in samenwerking met musea en designers aangeboden worden.

Printstagram ten slotte print je Instagram foto’s op verschillende formaten (steeds vierkant) en producten: op papier, op buttons, in fotoboeken, posters, stickers, kalenders, wenskaarten, visitekaartjes en zelfs t-shirts! Bovendien hebben ze ook nog enkele leuke accessoires om je foto’s op een leuke manier te presenteren.

Of ga zelf aan de slag met je foto’s – Zelf een fotocollage maken

Vertrouw je liever niet op de technologie of ben je gewoon graag creatief bezig ? Dan kan je zelf de handen uit de mouwen steken. Zo kan je al je leukste foto’s printen en deze met dubbelzijdige tape tegen de muur hangen in een bepaald patroon. Of je kan ook kiezen om je collage in een kader te stoppen waar je dan vervolgens een leuk plekje voor kan kiezen.

Maar het kan ook origineler! Zo kan je allerlei woonaccessoires ‘bekleden’ met foto’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze retro lamp, gepersonaliseerd met leuke familiekiekjes? Kies de leukste foto’s uit, haal er wat knutsellijm of behangerslijm bij en geef je lampenkap een laag lijm. Plaats vervolgens de foto’s en bedek deze nog eens met een extra laag. Laten opdrogen en een leuk plaatsje kiezen in je interieur!

Foto’s: The Decoist & Designaglow

27/02/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?