Is je zolder een duf stofkot? Tijd voor een make-over

zolder

Een zolder is vaak een kamer of verdiep in de nok van je huis bedekt met spinnenwebben en volgepropt met dozen of meubelen die je niet meer gebruikt. Maar het kan ook anders!  Een zolderkamer biedt tal van mogelijkheden: een kamer voor je tieners, een slaapkamer, een ontspanningsruimte, een hobbykamer….Laat je inspireren.

Zo richt je je zolderkamer anders in

Je kunt weleens verschieten hoeveel extra ruimte je hebt, mocht je je zolder helemaal leeg maken. Maar ook met een kleine ruimte kun je wonderen verrichten. Enkele ideeën om je zolder om te toveren tot een schitterende ruimte!

 

Een kamer voor tieners

Tieners hebben niets liever dan wat privacy. Richt je zolder in als ruimte waar je kinderen met vrienden kunnen ‘chillen’, hun eigen muziek kunnen afspelen en ongestoord op hun console kunnen spelen. Je wordt ongetwijfeld uitgeroepen tot mama of papa van het jaar!

 

Een hobbykamer of ontspanningsruimte

Na een drukke werkweek kan het een zaligheid zijn om je eens terugtrekken en je op je hobby te werpen. Naast de kelder is je zolder daar de ideale plaats voor. Je zorgt voor voldoende opbergruimte, eventueel een gezellige leeshoek en je eigen persoonlijke spulletjes. Helemaal zen in je eigen bubbel.

 

Werkruimte of thuiskantoor

Werk je vaak van thuis? Dan is een plek waar een aangename werksfeer heerst van harte welkom. Weg van de huiselijke achtergrondgeluiden en beslommeringen. Een kamer in de nok van het dak is lekker rustig en kan dus ook perfect dienen als studeerkamer voor je kinderen.

 

Een badkamer onder pannen van je dak

Het lijkt misschien wat ongewoon, maar een badkamer op zolder is perfect mogelijk. Met voldoende lichtinval creëer je een frisse en open ruimte. Denk je al wat verder in de richting van een wellness? Dan zijn een sauna of een infraroodcabine een aangename optie.

Tip: Hier wel even checken of de vloer van je zolder voldoende draagkracht heeft en of het mogelijk is aan- en afvoerbuizen te voorzien.

19/06/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?