HOW TO// Meubelbeslag monteren in 4 stappen

Is jouw interieur aan vernieuwing toe? Aarzel dan niet om je kasten een ander kleurtje te geven en te trakteren op nieuw meubelbeslag. Hoe je dit meubelbeslag het best monteert? Dat leren we je hier in 4 eenvoudige stappen.

Meubelbeslag kiezen

Het juiste meubelbeslag kies je niet in 1-2-3. Het moet in de eerste plaats bij je interieur en het meubel passen. Daarnaast is de kwaliteit van het meubelbeslag van groot belang. Kies voor een authentiek product om je interieur (en meubels) terug meer karakter te geven en een unieke toets te geven aan je woning.

Meubelbeslag monteren: benodigdheden

  • Liniaal of lintmeter
  • Potlood
  • Boormachine
  • Schroevendraaier
  • Uniek meubelbeslag
  • Schroeven (worden meestal meegeleverd)

Meubelbeslag monteren in 4 stappen

Stap 1: Bepaal waar het meubelbeslag moet komen. Als je slechts één meubelknop moet monteren speelt dit niet zo’n grote rol, als je er meerdere monteert, moeten deze steeds op dezelfde plaats gemonteerd worden.

Stap 2: Meet nauwkeurig de hoogte en breedte van de plaats waar het meubelbeslag moet komen. Teken de plaats af met een potloodstreepje.

Stap 3: Nu kan het echte werk beginnen: boren. Boor een gaatje (langs de voorzijde of binnenzijde van het meubel) op de plaats van het potloodstreepje. Let op: ga voorzichtig te werk, want je wilt je meubels natuurlijk niet beschadigen.

Stap 4: Als de gaten geboord zijn, kan je het meubelbeslag monteren. Dit kan meestal eenvoudig met een schroevendraaier.

01/05/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?