Hou je veiligheidsschoenen veilig met deze tips!

Wie bouwt of verbouwt, doet er goed aan om speciale veiligheidsschoenen te dragen. Die beschermen je voeten tegen kwetsuren én zorgen ervoor dat je stabiel staat, ook op gladde ondergronden. Dagelijks gebruik van je veiligheidsschoenen kan hun doeltreffendheid echter in het gedrang brengen. Voorkom daarom slijtage met deze tips!

Veiligheidsschoenen krijgen het vaak zwaar te verduren. Je staat ermee in bouwpuin, modder, zand, water en dat vaak de ganse dag lang. Niet te verwonderen dus dat je veiligheidsschoenen regelmatig aan vervanging toe zijn! Als je onderstaande tips echter in acht neemt, kun je de levensduur van je veiligheidsschoenen drastisch verlengen!

Reinig na gebruik

Veeg je lederen veiligheidsschoenen elke dag proper. Resten van puin en afval worden zo dagelijks verwijderd, wat de kwaliteit van de schoenen ten goede komt. Op die manier blijft het leder langer soepel en glanzend. Als je schoenen in contact zijn gekomen met chemicaliën, bijvoorbeeld verf, besteed dan extra aandacht aan de reiniging. Het is belangrijk dat je de chemicaliën niet in het leder laat inwerken. Onmiddellijk afwassen dus!

Smeer je veiligheidsschoenen in met olie

Het is een goed idee om je veiligheidsschoenen van tijd tot tijd in te smeren met schoenpoetsolie. Op die manier hou je het leder soepel en glanzend.

Vul natte veiligheidsschoenen op met krantenpapier

Zijn je veiligheidsschoenen erg nat geworden tijdens het werk? Vul ze dan op met krantenpapier en laat ze gedurende de nacht drogen. Let op: zet de schoenen niet op of onder de verwarming! Daarvan gaat het leder barsten en dat kan je niet meer herstellen.

Niet 1 maar 3 paar veiligheidsschoenen

Wie dagelijks veiligheidsschoenen nodig heeft, kan best drie paar in de kast hebben staan. Wissel elke dag van paar zodat je elke schoen minstens twee dagen kan ‘rusten’. Zo gun je het leder – een levend materiaal – de tijd om te herstellen. Bovendien beperkt rotatie ook de kwalijke geur die na verloop van tijd uit je schoenen kan komen. Je zult zien: je schoenen gaan veel langer mee!

30/10/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?