Hemelse DIY-tip om je eigen zwevend bed te maken in amper 5 stappen

De weergoden doen ons met de winterse zonneschijn al reikhalzend uitkijken naar het lente- en zomerseizoen. Omdat ook wij met ons hoofd al in de zomer zitten, bezorgen we jullie vandaag een werkelijk hemelse DIY-tip. We leggen je namelijk uit hoe je zelf een zwevend bed kan maken. Perfect om te zonnen, te genieten van een goed boek en een heerlijke cocktail of voor die zwoele zomeravonden waar geen einde aan lijkt te komen!

Doe-het-zelf tip – Van trampoline naar zwevend bed in 5 eenvoudige stappen

Hemels toch, zo’n zwevend bed waar je uren en uren in kan zweven en wegdromen. Vinden wij ook! En bovendien is het ook helemaal niet moeilijk noch duur om te maken.

Wat heb je nodig?

  • Trampoline
  • Een lang en zeer stevig touw
  • Witte stof
  • Lange gordijnen

Aan de slag!

  1. Verwijder de poten van de trampoline en de (meestal) blauwe beschermrand
  2. Gebruik de witte stof en het touw om de metalen ring te bedekken. Eventueel kan je eerst profielen in schuim aanbrengen rondom de ring. Zo vermijd je dat je de knieën of de enkel bezeerd aan de metalen ring. Wikkel vervolgens je witte stof rond de schuimprofielen en gebruik dan het touw om alles netjes bij elkaar te houden
  3. Bedek vervolgens ook het rubberen middengedeelte met je witte stof. Eventueel kan je de uiteinden van de stof vastnaaien aan het rubberen gedeelte zodat het netjes op z’n plaats blijft
  4. Met je (witte) gordijnen kan je jouw zwevend bed omvormen tot hemelbed. Van een finishing touch gesproken!
  5. Bevestig vervolgens op meerdere punten een stuk touw aan de metalen ring. Deze verbind je dan allemaal met een centraal punt boven de trampoline. Idealiter gebruik je hier een stevige haak voor die je in het plafond van je terras – of een andere plek – verankert.

Het aantal touwen dat je aan de ring moet bevestigen, is afhankelijk van het aantal personen dat je op het zwevend bed wilt. In de doe-het-zelfzaak kunnen ze je meer vertellen over de draagkracht van het touw zodat je weet hoeveel je stukken je best gebruikt.

Veel plezier met je zwevend bed en laat de zomer maar beginnen!

 

 

17/02/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?