Halloween pompoen uithollen in 5 stappen: klaar om te griezelen?!

halloween pompoenen

Binnenkort is het weer zover: Halloween! Een pompoen uithollen om de sfeer pas écht in huis te halen? Dankzij deze vijf tips weet jij meteen hoe je dat snel, gemakkelijk en vooral veilig doet. De perfecte herfstactiviteit voor jong & oud dus, waar je achteraf nog eens lang geniet van hebt ook. De ideale halloweendecoratie!

Stap 1: het deksel eraf snijden

Vooraleer je je pompoen kunt uithollen, moet je natuurlijk het bovenste eraf snijden. Doe dat een beetje schuin, anders valt je deksel achteraf gewoon terug in de pompoen.

Stap 2: pompoen uithollen

Tijd om het vruchtvlees uit de pompoen te halen. Dat doe je met een lepel of simpelweg met je handen! Zeker voor de kleinsten maakt dat een pompoen uithollen extra leuk ;-). De randjes moet je wel sowieso met een lepel doen: alleen zo krijg je die glad.

Tip: houd al dat vruchtvlees zeker bij! Daar kun je nog heerlijke gerechten mee op tafel toveren, zoals een lekkere kom soep.

hand holt pompoen uit
Let’s get dirty! Het vruchtvlees verwijder je met een lepel … of simpelweg met je handen.

Stap 3: teken of kleef een patroon op de pompoen

En dan nu de stap waarin je al je creativiteit helemaal mag loslaten: teken een leuk figuur op de pompoen die je later zult uitsnijden! Van een eng gezicht tot een heuse tekening, je kiest het helemaal zelf.

Niet zo veel inspiratie? Geen probleem: druk dan een patroon af dat je leuk vindt. Kleef dat op de pompoen en prik met een prikkertje (bijvoorbeeld een punaise) om de paar millimeter een gaatje. Zo weet je perfect waar je moet snijden.

vrouw houdt getekend gezicht pompoen vast
Teken eerst het gezicht of figuur op de pompoen alvorens je begint te snijden.

Stap 4: Halloween pompoen uitsnijden

Vanaf nu moet je zeker extra voorzichtig zijn zodat je niet in je vingers snijdt. Snij met een klein maar stevig mes langs de figuur die je net hebt getekend. Zo krijgt je pompoen eindelijk echt een gezicht! Voor een egaal resultaat ga je achteraf nog even met krantenpapier over de randen en de onderkant van je pompoen.

gezicht uitsnijden
Voor het gezicht gebruik je een kleiner, maar zeer scherp mes. Voorzichtig voor je vingers!

Stap 5: installeren maar!

Pompoen uithollen, patroon uitsnijden … het is eindelijk zover: je Halloween pompoen is helemaal klaar! Zet er nog een kaarsje, ledlichtje of wat glowsticks in en griezelen maar.

rij vol jack-o'-lanterns
Zet verschillende pompoenen bij elkaar voor een extra leuk effect.
pompoenen op overloop buiten
Ook overdag zorgt een pompoen voor die echte halloweensfeer!

Je interieur echt helemaal in thema kleden? Ga dan ook voor originele halloweendecoratie!

19/10/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?