Grote kuis om jouw huis schoon te maken: 10 tips!

Mooie zomerdagen zullen niet lang meer op zich laten wachten! En wie de terugkeer van het mooie weer zegt, zegt grote lenteschoonmaak! Dat is ook het moment om jouw interieur weer wat op te frissen en jouw huis schoon te maken. Maar hoe begin je nu aan de grote kuis binnen? Hier zijn tien tips.

Na al die lange wintermaanden wordt het hoog tijd om jouw interieur op te ruimen en op te frissen. Hoe doe je dat?

10 tips voor de grote kuis binnen

 • Het huis opruimen is de eerste stap. Ga door jouw huis en ruim alles op wat rondslingert.
 • Sorteer al jouw spullen en gooi alle voorwerpen weg die je niet meer nodig hebt, zoals oude kleren, gebruikte kussens, kapotte lampen, oude magazines, vervallen medicamenten, enz.
 • Kuis al jouw kasten uit en ruim ze op.
 • In de keuken moet je werk maken van jouw koelkast en gewone kasten: gooi alles weg dat vervallen is, maak de kasten en de koelkast grondig schoon en ruim ze op.
 • Vervang jouw winterdeken door een beddenlinnen voor de zomer, draai jouw matras om, klop jouw tapijten uit en was de gordijnen indien nodig.
 • Om van onaangename wintergeuren af te geraken, laat je de ramen en deuren even openstaan om jouw interieur te laten verluchten.
 • Eenmaal je alles hebt opgeruimd, jouw kasten zijn opgepoetst en jouw interieur is verlucht, is het tijd om het stof af te doen en alles te kuisen. Tip: begin altijd met afstoffen en haal daarna pas jouw schoonmaakproducten boven om met water te beginnen poetsen! Anders doe je het stof enkel verplaatsen.
 • Voor een optimale poetsbeurt, kuis je jouw huis kamer per kamer en van boven naar beneden, want als je de vloer kuist voor je jouw meubels afstoft, zal het stof op een propere vloer vallen.
 • Wanneer je kuist, vergeet dan de minder toegankelijke plekken niet, zoals de bovenkant van de deuren en de plinten, de zijkanten van de kasten, de legplanken, de radiatoren en de lampen.
 • Tenslotte zet je alles weer op zijn plaats en zet je enkele zonnige elementen in huis, zoals nieuwe planten.

Geen zin om het van begin tot einde zelf te doen? Schakel dan een schoonmaakbedrijf in dat jou kan helpen! Vele handen maken immer licht werk. Bovendien weten de professionele schoonmakers perfect welke producten wanneer te gebruiken voor een onberispelijk resultaat.

27/04/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

VR
Vincent Rondwijk

Inderdaad eerst opruimen en luchten voordat je aan de slag gaat met het schoonmaken en afstoffen. Merk zelf dat er zo minder stof ophoopt op mijn meubels en in hoeken van mijn kamer. Luchten is natuurlijk ook goed voor je gezondheid.

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Vincent,

  Inderdaad, verluchten is zeer belangrijk! Die vieze muffe geurtjes verdwijnen er ook ineens mee en je binnenlucht wordt wat gezonder. Ideaal toch? ;-)

  Groetjes,

  Hanne
  Homeproved

Bekijk 1 andere vraag over dit project