Glasdallen plaatsen: hoe doe je dat?

Dankzij glasdallen of glastegels zorg je volop voor licht in je huis. Ideaal om in kamers zonder ramen te gebruiken. Je kan er ook grote ruimtes in verschillende stukken verdelen zonder het licht te belemmeren. Ontdek hier hoe je glasdallen zelf plaatst.

De vloer waarop je de glasdallen plaats, moet volledig waterpas zijn. Controleer dan ook goed of de hoek tussen de muur en de vloer precies 90° is.

Glasdallen: het plaatsen zelf

Om te beginnen, moet je de profielen plaatsen. Doorgaans worden glasdallen aan één kant tegen een muur geplaatst zodat je zowel een horizontaal als verticaal profiel moet plaatsen. Als dat niet het geval is, volstaan enkel horizontale profielen. Op de profielen breng je een strip montagekit aan en daarop plaats je de eerste glastegel. Daarna plaats je een verticaal tussenprofiel tegen de eerste glastegel en daartegen een volgende glastegel. Gebruik altijd genoeg montagekit zodat de profielen en de glasdallen optimaal hechten.

Glaswand niet in één keer afwerken

Op deze manier werk je de eerste rij volledig af. Daarna leg je een horizontaal profiel over de eerste rij glasdallen en ga je verder met de tweede rij. Het is belangrijk om de volledige muur met glastegels niet in één keer af te werken. Om de 5 lagen moet je een pauze van 24 uur respecteren zodat de montagekit kan drogen en de wand niet verschuift. Controleer dan ook regelmatig of de glaswand nog altijd waterpas staat.

Glasdallen afwerken

Als de glaswand volledig is uitgehard, kan je hem opvoegen. Daarvoor gebruik je voegmortel waarmee je de voegen instrijkt. Met een vochtige spons was je de overtollige mortel weg. Wil je nog iets extra’s? Werk de glaswand dan af met een U-profiel uit aluminium of inox. De naad tussen de vloer en de glaswand dicht je met silicone, net als de naad tussen de muur en de glaswand.

05/07/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?