Gevelrenovatie: geef je woning een nieuwe look

Een gevel bepaalt niet alleen de uitstraling van je woning. Hij zorgt er ook voor dat je huis beschermd is tegen weer en wind en er geen vocht binnendringt. Gevelrenovatie is de ideale manier om je woning een upgrade te geven!

Nieuwe voegen of sierpleister?

Gevelrenovatie is synoniem met je woning een nieuwe look geven. In de meeste gevallen wordt het voegwerk onder handen genomen. Daarmee kan je je gevel zijn oorspronkelijke brio teruggeven. Maar evengoed kan je voor het voegsel een andere kleur kiezen wat voor een fris en verrassend effect zorgt.
Maar het is ook mogelijk om het op een andere manier aan te pakken en de look drastischer te veranderen. Sierpleister of crepi is daar een treffend voorbeeld van. Uiteraard kan je ook je gevel volledig overschilderen.

Gevelrenovatie: verschillende mogelijkheden

In de meeste gevallen kiezen mensen voor nieuwe voegen of gevelreiniging. In het eerste geval moet je de oude voegen verwijderen en opnieuw voegen. Het voegsel verwijderen doe je door de voegen uit te hakken of uit te slijpen. Harde voegen moeten uitgeslepen worden, maar hou er rekening mee dat het een tijdrovend en arbeidsintensief karwei is.

Als je de gevel wilt reinigen (om hem bijvoorbeeld daarna te schilderen), heb je een aantal opties:

  • Reinigen onder hoge druk: hiervoor gebruik je een hogedrukreiniger
  • Nevelstralen: aangepast straalmiddel wordt op de gevel gestraald
  • Zandstralen: aangewezen bij het voorbereiden van schilderwerken
  • Biologisch reinigen: Je brengt een biologisch zelfreinigend product aan dat je enkele weken laat inwerken

Een huis gekocht? Maak gebruik van gevelrenovatie

Heb je een nieuw huis gekocht en ziet de gevel er niet meer patent uit? Dan is gevelrenovatie de ideale oplossing. Op die manier ziet je woning er weer als nieuw uit en kan je de gevel volgens je eigen smaak aankleden.

Gevelrenovatie is specialistenwerk en je doet dan ook het beste een beroep op een externe firma!

19/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?