Een propere woning, ook aan de buitenkant? 3 handige tips!

emmer met spons en zeep

Het leukste aan wonen is natuurlijk lekker genieten, zowel binnen als buiten. Tot rust komen in de woonkamer of in de tuin met een boek of voor de TV, gezellig tafelen of uitgebreid koken. Maar om zo zorgeloos te kunnen genieten, is het ook nodig om af en toe de buitenzijde van je woning eens schoon te maken. Met onderstaande tips is het zo gebeurd!

Natuurazijn: het wondermiddel voor de stoep

Natuurazijn: iedereen heeft het wel in huis. Het is goedkoop, komt vaak van pas en het is niet schadelijk voor het milieu. Als je nog een fles in huis hebt staan, gebruik het dan om groene aanslag te verwijderen! Die groene aanslag is werkelijk overal. Denk bijvoorbeeld aan de stoep. Met natuurazijn is de groene laag binnen no time weg en ziet je stoep er weer als nieuw uit.

natuurazijn in spuitbus

Hoe het werkt?

  1. Doe de azijn in een plantenspuit. Als het gaat om een milde aanslag, kun je het azijn verdunnen met water.
  2. Spray de hele stoep met de plantenspuit.
  3. Wacht tot de zon begint te schijnen. Als de zon begint de schijnen, verdwijnt ook de aanslag. Wondermiddelen bestaan dus echt!

Is de stoep niet in één keer schoon? Dan is ons advies om het proces gewoon nog een keer te herhalen. 

Gevel schoon in 1-2-3? Hogedrukspuit erop!

Zeiden we al dat groene aanslag o-ve-ral is? Ook op je gevel dus. Door diverse weersinvloeden raken gevels vervuild met algen en mos. Het is belangrijk om die aanslag te verwijderen. Doe je dat niet, dan loop je risico op beschadigingen aan de gevel, en dan is het gedaan met zorgeloos genieten.

gevelreiniging voor en na
Een voor en na foto was nog nooit zo bevredigend!

Voor reiniging kom je met de hogedrukspuit al een heel eind. Let wel: als het gaat om veel aanslag of om poreus materiaal, kan je beter een professionele reiniger laten komen. Prova Reiniging reist het hele land af voor gevelreiniging. Van gevelreiniging Amersfoort tot gevelreiniging in Groningen. 

raamkozijnen schoonmaken

(Zeep)sop voor de kozijnen

Een laatste handige tip? Regelmatig de kozijnen schoonmaken. Vuil dat te lang blijft zitten op hout of kunststof beschadigt het materiaal.

Ben je regelmatig in de weer met een emmer warm water? Dan is een warm doekje waarschijnlijk voldoende om de kozijnen schoon te maken. Als je te lang gewacht hebt (en dat is oké), helpt een biologisch reinigingsmiddel. 

En, ga jij aan de slag met onze tips om de buitenzijde van je woning schoon te houden?

08/10/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?