Trend: gedraaide kaarsen. Maak ze zelf & geef er een eigen twist aan.

gedraaide kaarsen

Je hebt ze vast al wel zien passeren op Instagram & Pinterest: gedraaide kaarsen. Ze zijn hip & geven je interieur of feesttafel een extra twist. Weet je niet waar je ze kan vinden of vind je ze niet in jouw favoriete kleur? Met een paar lange kaarsen en een halfuurtje tijd maak je ze helemaal zelf! Daar draai je je hand niet voor om, toch?

Stappenplan voor gedraaide kaarsen

Dit heb je nodig

Dure materialen en speciale technieken heb je heus niet nodig voor gedraaide kaarsen. Wedden dat je alles al in huis hebt?

  • Lange kaarsen in je favoriete kleuren
  • Een grote kom of schaal
  • Warm water
gedraaide kaarsen
Zelf kaarsen draaien is echt niet zo moeilijk als je denkt! Foto bij nordliebe.com (Pinterest).

Zo ga je te werk

Gedraaide kaarsen maak je zelf in een handomdraai. Heb je een halfuurtje? Dat is meer dan voldoende om te mooiste zelfgedraaide kaarsen tevoorschijn te toveren. Met dit stappenplan lukt het je zeker!

  • Stap 1: Vul een grote kom of schaal met warm water. Let op: het water mag zeker niet koken of te heet zijn om te voorkomen dat de kaarsen volledig smelten.
  • Stap 2: Leg de kaarsen ongeveer 15 minuten in het water om te weken. Houd de kaarsen in de gaten, soms gaat het sneller dan een kwartier.
  • Stap 3: Als de kaarsen zachter geworden zijn, kan je ze voorzichtig draaien of twisten. Afhankelijk van de vorm die je wil, druk je de kaars best even plat of niet. Tip: Houd onderaan de kaarsen een recht stukje over. Zo kan je ze makkelijker in een kandelaar zetten.
  • Stap 4: Laat de kaarsen volledig afkoelen en geef ze een mooi plekje in je interieur.
gedraaide kaarsen als cadeau
Op zoek naar een origineel cadeautje? Gevonden! Foto bij hoppeshoppe.com (Pinterest).

Tip: Zelfgemaakte kaarsen zijn ook geweldig om cadeau te doen. Een mooi lint eromheen of een pakketje met een kandelaar erbij en klaar is je cadeau!

Inspiratie: de mooiste gedraaide kaarsen

Dit zijn alvast onze favorieten. Durf jij het aan om deze interieurtrend uit te proberen? Laat je inspireren en ga aan de slag!

12/12/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?