DIY Dip Dye | Dip je meubels in een zomerse look

Er is een nieuwe interieurtrend gaande bij de doe-het-zelf menigte: meubels en accessoires ondergedompeld in een tweede kleur. De techniek krijgt de naam ‘dipped’ of ‘Dip Dye’. Het combineert het beste van twee werelden – houttinten en een mooie verfkleur – in je interieur.

Dip Dye benodigdheden

Deze trend is een neefje van de ombre rage en het enthousiasme voor het gebruik van kleurrijke en gedipte textiel en kleding. Deze ‘Dip Dye’ look voor je meubels creëer je gemakkelijk zelf. Je hebt slechts twee ingrediënten nodig: afplaktape en een levendige kleur naar keuze.

Dip Dye: aan de slag!

Om deze look te krijgen, kies je een punt waar de kleur moet stoppen en vanaf waar het hout blootgesteld wordt. Kleef hier een strook afplaktape om een nette en precieze rand te verkrijgen. Het enige wat je nu nog moet doen is de poten van de stoel, kruk of tafel een likje verf geven. Het kan natuurlijk ook in de omgekeerde richting: houten poten en de rest in een fleurig kleurtje. Hiervoor pas je dezelfde techniek toe, maar omgekeerd!

Dip Dye accessoires

Je kan deze trend ook doortrekken naar de accessoires in huis. Dip bijvoorbeeld de uiteinden van je bestek of keukengereedschap in een kleurtje!

11/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?