In de wolken met je DIY design lamp

In de wolken met je DIY design lamp
Hippe lampen, we hebben er een kleine fetish voor hier bij Homeproved. Eigenlijk zijn we verzot op alles wat met het intererieur te maken heeft. Maar de ‘Cloud lamp’ verbaasde ons zo aangenaam, dat we jullie meteen wilden tonen hoe je zelf zo’n hippe design lamp kan maken!

The Cloud – De interactieve donderwolk/lamp

The Cloud lamp werd ontworpen door Richard Clarkson en is eigenlijk meer dan gewoon maar een lamp. Het is een interactieve beleving die ook nog eens met geluid ondersteund wordt. De lamp is voorzien van bewegingssensoren die op basis van de bewegingen van voorbijgangers de donderwolk aanstuurt. Dit levert een prachtige en realistische ervaring op en creëert een unieke sfeer in je interieur. Geen zin in een donderstorm maar wel in een feestje? Dan kan je via Bluetooth al je muziek streamen naar The Cloud en zo doet de lamp ook dienst als centrale luidspreker. Ten slotte wordt The Cloud aangestuurd door het Arduino computerplatform. Arduino is open-source wat wilt zeggen dat iedereen z’n eigen code kan schrijven om The Cloud aan te sturen. Zo kan je jouw lamp bijvoorbeeld laten flikkeren op de beats van jouw favoriete band!

Zelf een lamp maken in 4 eenvoudige stappen

Je hebt eigenlijk diverse manieren om een wolkenlamp te maken. Wat volgens ons de makkelijkste methode lijkt, is om zo’n typische bolvormige lamp in rijstpapier te kopen en deze te bedekken met watten of fiberfill. Zo heb je meteen de bevestigingen en kabels en hoef je enkel de lamp nog te bedekken met fiberfill. Je kan de gloeilamp eventueel ook vervangen door een ledstrip wat een feller en meer helder licht geeft. zelf lamp maken - wolken design lamp Dit doe je door de buitenzijde van de lamp te bedekken met lijm – een lijmpistool is het handigst – en daar vervolgens verschillende lagen fiberfill op aan te brengen. Hier en daar kan je wat extra plukjes bevestigen om die unieke wolkvorm na te maken. zelf lamp maken - wolk lamp Als alternatief kan je met bv. kippengaas een frame maken waarin je een ledlamp op batterijen kan plaatsen (of zo’n hippe led bol met diverse kleurtjes). De frame omhul je dan met watten en voorzie bovenaan een opening zodat je de lamp steeds kan uitzetten of kan vervangen wanneer nodig. Met een leuk touw kan je de lamp dan ophangen of je kan hem ook gebruiken als tafellamp. Bron: DIY foto's