DIY: blaas je oude kranten nieuw leven in. 5 originele ideeën

oude kranten hergebruiken

Dat je oude kranten kan gebruiken om je schoenen te laten drogen, verfvlekken op de vloer te vermijden of de afvalbak voor groenafval mee te bekleden is niets nieuws, maar je kan je oude kranten ook nieuw leven inblazen op een originele, creatieve manier. Wat dacht je van deze DIY ideeën?

Party time!

Met Kerst een groepsaankoop inpakpapier gedaan, waardoor je het hele jaar door met dat sterrenpatroon achterblijft? Herkenbaar en vervelend. Dé oplossing? Pak je cadeautjes in in krantenpapier! Duurzaam & origineel: 2 vliegen in één klap.

Het leven is een feest… maar je moet zelf de slingers ophangen! Nóg leuker wordt het wanneer je die slingers (samen met je kinderen) zelf kan maken. Schreeuwerige kleuren & lelijke patroontjes maken plaats voor stijlvolle slingers voor elke gelegenheid.

Tip: Kijk ook even naar de inhoud van de krantenartikels die je gaat gebruiken. Kies ofwel neutrale stukken ofwel artikels die iets betekenen voor jou of een ander. Je wil écht geen negativiteit verspreiden.

Wrap it up

Niet alleen cadeautjes zien er instant Pinterest-proof uit met een verpakking van krantenpapier. Ook boeken kaften verandert van een vervelende klus in een fijne bezigheid met een cool resultaat, zeker voor pubers. Opgelet voor afleidingsgevaar tijdens het studeren ;-)

stoel bekleed met oude kranten

Durf jij het iets verder drijven dan de kleine details? Waarom dan niet een meubel of accessoire bekleden met je oude kranten?

Lampen zijn een populair item om mee te starten, maar ook een oude stoel wordt een eyecatcher met een laagje krantenpapier eromheen.

Écht fan van de trend? Je oude kranten kunnen ook dienen als behangpapier. Een leeshoekje bijvoorbeeld krijgt zo extra cachet.

Oude stoel wordt nieuw pronkstuk. Foto bij lavozdelmuro.net (Pinterest).

Oude kranten, nieuwe planten

Maak van je oude kranten potjes voor je nieuwe planten!

Tuinieren was nog nooit zo actueel, maar eenvoudig is het niet. Sommige plantjes doen het beter wanneer ze eerst wat kunnen groeien in een apart potje, vooraleer ze aarden (pun intended) in de moestuin. Vouw het krantenpapier rond een fles of potje voor de juiste vorm, vul ze met potgrond & plant de zaadjes.

zaadpotjes van kranten
Deze plantjes krijgen nog even de tijd om te groeien. Met de beurscijfers mee? ;-) Foto bij birdsandblooms.com (Pinterest).
21/05/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?