Dingen die je je droogkast beter niet te eten geeft

Droogkast

Weet je nog die ene keer dat je je mooie wollen trui uit de droogkast haalde en ze getransformeerd was naar een kindertruitje? Om te vermijden dat je dit drama (nog) eens moet meemaken: een handig lijstje met items die je zeker niet in de droogkast mag steken.

5 items die de droogkast écht niet in mogen

Dat je je laptop beter niet in de droogkast stopt, weet het kleinste kind. (Hoewel…) Maar de machine is ook slecht nieuwe voor een aantal kledingitems waarvan je het niet meteen zou verwachten.

  1. Sportschoenen

droogkastDoor extreme hitte vervormt het rubber van je loopschoenen en smelt de lijm, dus je mag ze onder geen beding in de droogtrommel stoppen. Toch wil je je sportschoenen af en toe eens wassen – en dat kan ook perfect. Een beter oplossing om ze te drogen is er proppen krantenpapier in te stoppen. Die zuigen al het vocht uit je schoenen op.

  1. Zwemkledij

Badpakken en zwemshorts drogen relatief snel, maar misschien wil je ze toch een duwtje in de rug geven …. Niet doen! Zwemkledij wordt voornamelijk gemaakt van elastische en synthetische stof. Door de warmte van de droger zal de stof brozer worden en gaat je bikini, badpak of zwembroek sneller stuk.

  1. Lingerie

Je bh’s en slips snel in de droger zwieren? Geen goed idee. Ook lingerie bevat elastaan en de hitte van de droger kan de stof broos maken. Het is slimmer om je lingerie aan de wasdraad te hangen. Zo ga je er langer plezier van hebben.

  1. Delicate stofjes

Je neemt beter niet het risico om een delicaat stofje, zoals bijvoorbeeld wol, in de droogtrommel te steken. Een veiligere manier om je delicate kleren te drogen is door ze in de badkamer op een hanger te hangen. De stoom van je douche zorgt ervoor dat alle kreuken verdwijnen. Win-win!

  1. Panty’s

Ook panty’s zijn gemaakt van een delicaat stofje, namelijk nylon. De hitte van de droogkast zorgt ervoor dat de panty’s krimpen. En alsof dat nog niet erg genoeg is, zullen de panty’s in elkaar verstrengeld raken door de bewegingen van de droger.

Bij twijfel: check het label!droogkast

Als je twijfelt of een bepaald kledingstuk in de droogkast mag, kijk je het best even naar het etiket aan de binnenkant. Staat er een vierkant met een doorkruiste cirkel op, dan mag je je kledingstuk niet in de droogtrommel steken. Het is dus altijd handig om even het etiket te controleren.

Wat mag dan weer wel in de droogkast

De zaken die je wel zonder zorgen in de droger kan steken zijn onder meer handdoeken, beddengoed en katoenen ondergoed. Makkelijk!

27/06/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?