Decoratietip: zelf koperen design vazen maken

Koper kent geen geheimen meer voor de interieurliefhebber. Het prachtige metaal is één van de interieurtrends voor 2014; de hoogste tijd dus om koperen decoratie te integreren in je interieur. Leer zelf koperen design vazen maken in 5 eenvoudige stapppen.

Interieurtrend 2014: koperen decoratie

Koper heeft een uniek karakter en is tegenwoordig terug helemaal hip. Wil jij graag accenten leggen in je interieur met dit hippe materiaal? Dan hebben we de ultieme decoratietip voor je! Maak zelf enkele koperen vazen en plaats ze in groep of alleen in je woonkamer, keuken of zelfs in je slaapkamer! Deze design vazen uit koper geven onmiddellijk kleur aan je interieur en zijn enorm gemakkelijk zelf te maken.

Wat heb je nodig?

Om deze design vazen te maken, heb je niet veel nodig. Ga in je keuken of in je glasbak op zoek naar enkele glazen flessen en potten. Kies er de leukste uit, bijvoorbeeld met een bijzondere opdruk of vorm. Haal een koperen verfspuitbus in de doe-het-zelfzaak in de buurt (tenzij je thuis zo’n spuitbus hebt, dan haal je die simpelweg uit de kast). Om te variëren in het kleurenspel kan je ook een gouden verfspuitbus gebruiken.

Zelf design vazen maken in 5 super simpele stappen

Stap 1: Verwijder (indien nodig) de etiketten van de glazen flesjes en potten

Stap 2: Bescherm tafel of vloer met krantenpapier

Stap 3: Geef de glazen en potten een koperen kleurtje met de verfspuitbus. Spuit eventueel ook enkele flesjes goud.

Stap 4: Laat de gekleurde vaasjes drogen

Stap 5: Haal enkele kleurrijke roosjes of magrietjes bij de bloemist en decoreer je interieur met deze prachtige design vazen!

Meer interieur-inspiratie

Wil je meer interieur-inspiratie om koper toe te voegen aan je interieur? Ontdek dan enkele leuke tips in het artikel “Roodkoper voor een onweerstaanbaar interieur”.

Inspiratie & foto’s: Roomed / ABeautifulMess

13/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen