5 decoratieve verftechnieken die ieder doe-het-zelver moet kennen

Til jouw verftechniek naar een hoger niveau met deze 5 decoratieve verftechnieken die kleur, patroon en stijl toevoegen aan je interieur!

Decoratieve verftechniek 1: Dip-dye

Voor degenen onder jullie die een tijdje van de aardbol verdwenen waren, de dip-dye verftechniek is tegenwoordig erg populair. De techniek bestaat er in dat een klein deel (of net het overgrote deel) van een voorwerp geverfd wordt. Zoals de naam al verklapt, worden de objecten als het ware ondergedompeld in een bepaalde kleur. Het is een supereenvoudige verftechniek die je uitvoert met behulp van afplaktape en een verfborstel.

Decoratieve verftechniek 2: ZigZag Chevron

Laat je meeslepen door de nieuwe ZigZag Chevron trend en breng het patroon aan op muren, deuren, kasten en andere oppervlakken. Let op: een nauwkeurig Chevronpatroon vraagt een klein beetje rekenwerk! Plak het figuur zorgvuldig af voor je gaat schilderen en gebruik een rolborstel voor het eigenlijke patroon.

Decoratieve verftechniek 3: Geometrische stempels

Maak je eigen unieke patroon op muren en andere oppervlakken met deze leuke techniek. Deze verftechniek lijkt misschien op een reeks driehoeken, maar dat zijn het niet. Het patroon wordt verkregen door reeks overlappende parallellogrammen.

Decoratieve verftechniek 4: Distressing

Geef je oude meubels een brocante, vintage uitstraling met deze gemakkelijke verftechniek. Je hebt hier een beetje schuurpapier, twee tinten verf, een gewone verfborstel en een schuimverfborstel voor nodig. Begin met de donkerste tint en geef je meubel een eerste ruwe laag. Daarna breng je de lichtere laag aan met de schuimborstel. Laten drogen, vernissen en klaar is je vintage meubel.

Decoratieve verftechniek 5: Sjabloneren

Bij deze verftechniek breng je verschillende patronen aan op de meur. Je laat tussen de verschillende sjablonen een spatie in een massieve tint. Logischer wijze geef je de muur of het voorwerp eerst de massieve tint en breng je nadien het sjabloon aan.

Welke verftechniek ga jij toepassen of heb je al toegepast? Of heb je nog een leuke verftip voor onze fans? Deel ze dan in de reacties hieronder of op onze Facebookpage!
07/05/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?