Christmas cracker zelf maken

Een nieuwe trend duikt dit jaar op tijdens de feestdagen: Christmas crackers. In Engeland is een kerstmis feestje zonder deze crackers ondenkbaar, maar ook bij ons zie je ze steeds meer opduiken. In plaats van ze zelf te kopen, kan je ze echter ook zelf maken! Homeproved legt je graag uit hoe, aan de hand van onderstaande DIY fiche.

Christmas crackers, een Engelse traditie

In Groot-Brittannië zijn de Christmas crackers een dierdare traditie. Ze worden er steevast vlak voor de kerstmaaltijd open gemaakt. Deze traditie ontstond reeds in de 19de eeuw, maar bij ons doet ze nog maar recentelijk haar intreden. Christmas crackers zijn een soort van kartonnen koker, die versierd is met leuke motiefjes en kerstkleuren. Om ze open te maken, moet je met twee aan beide uiteinden trekken. Wat volgt is een knal en een kleine verrassing die eruit vliegt.

Hoe maak je zelf een christmas cracker?

Christmas crackers zijn leuk, vooral als je ze zelf maakt! We geven je daarom graag een DIY fiche mee zodat je meteen aan de slag kan. We baseerden onze uitleg op een uitleg van Minieco.

1. Begin met het patroon te downloaden en te printen: klein formaatgroot formaat

2. Knip vervolgens de binnenkant uit het patroon met een schaar:

3 & 4 Knip de ruitjes uit het patroon, met behulp van een lat en een cutter.

5. Vouw je cracker langs de verticale lijnen.

6. Vouw vervolgens langs de horizontale lijnen, zoals op de foto hieronder. Vergeet ook niet een zogenaamde ‘cracker bang’ aan beide uiteinden vast te maken, om de gewenste knal te bekomen. Je vindt ze op Ebay.

7. Vouw alles samen tot je een soort van ‘bonbon’ krijgt en plak de randen dicht met lijm of met dubbelzijdig papier.

8. Sluit vervolgens één kant met een rek.

10. Hou je verrassing bij de hand…

11. … en verpak ze in wat papier.

11. Steek je verrassing in de cracker en sluit de andere kant met een rek. Je cracker is nu klaar! Maak er gerust nog een paar, fun verzekerd op je kerstfeest!

Alvast een zalige Kerst gewenst…

20/12/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen