Je badkamerspiegel schoonmaken zonder strepen? Dat kan!

Je badkamerspiegel schoonmaken kun je op verschillende manieren doen

Je tandenpoetsen, make-up aanbrengen, je haren kammen: we brengen met z’n allen heel wat tijd door voor de badkamerspiegel, die we graag kraaknet houden. Maar vuil en strepen zijn onvermijdelijk. Gelukkig kun je daar snel komaf mee maken. We lichten toe hoe je je badkamerspiegel het best schoonmaakt.

Neutraal schoonmaakproduct

Het is onvermijdelijk dat er zich strepen op je badkamerspiegel vormen. Je doet er goed aan om ze snel te verwijderen met wat warm water en een neutraal schoonmaakproduct, of een beetje afwasmiddel of ammoniak. Grondig aanbrengen en daarna gewoon droogwrijven.

Badkamerspiegel schoonmaken met een aardappel

Vlekken, waterdruppels, tandpasta of zeep: een rauwe aardappel – jawel! – biedt soelaas. Snij de aardappel doormidden en wrijf met de doorgesneden kant over de badkamerspiegel. Je zal snel merken dat alle vuilrestjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Daarna de spiegel gewoon schoonwrijven met een doek of keukenpapier en klaar is kees.

Matte glans op je spiegel vermijden

Je badkamerspiegel schoonmaken kun je op verschillende manieren doenZiet je spiegelbeeld er nogal wazig uit? Een matte badkamerspiegel is meer dan waarschijnlijk te wijten aan rechtstreeks invallend zonlicht. Om je spiegel weer zijn oorspronkelijke glans te geven, wrijf je hem het best in met wat olie. Laat de olie goed intrekken en wrijf proper met een droge doek.

Een beslagen spiegel voorkomen

Je stapt uit de douche of het bad en neemt voor de spiegel plaats, maar die is helemaal beslagen? Een herkenbaar tafereel voor heel wat mensen. Om dat scenario te vermijden, kun je je badkamerspiegel inwrijven met autowas. Een dun laagje volstaat. Daarna gewoon droogwrijven en de condens krijgt geen schijn van kans meer.

 

10/09/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?