Waar begin je bij het verbouwen van je badkamer?

Badkamer verbouwen

Ben jij van plan om je badkamer opnieuw in te richten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen paniek. Dit is namelijk een probleem waar heel veel mensen tegenaan lopen. Wanneer je je badkamer verbouwt, moet je met enkele belangrijke zaken rekening houden zodat je de technieken niet beschadigt en je budget onder controle blijft.


Gastblogger Britt is gepassioneerd door bouwen en klussen en schrijft hier al jarenlang over. Ze heeft een zwak voor strakke designwoningen.

Ontdek alle gastblogs op Homeproved of meld je zelf aan om te bloggen!


Badkamer verbouwen: belang van een goeie voorbereiding

Een goed begin is het halve werk en dat geldt ook voor het verbouwen van je badkamer. Zorg dat je van tevoren een plattegrond maakt, zodat je weet hoe de indeling exact moet worden. Begin niet in alle haast met het slopen van het huidige sanitair, want de kans bestaat dat een waterleiding hierdoor schade oploopt.

Sanitair verwijderen

Wanneer je eenmaal weet hoe de indeling van je nieuwe badkamer moet worden, kun je beginnen met het verwijderen van het oude sanitair. Doe dit voorzichtig. Mogelijk kun je bijvoorbeeld de wc-pot hergebruiken. Indien je dit niet van plan bent, kun je het sanitair altijd nog proberen te verkopen.

Leidingen verleggen

Als je badkamer een compleet nieuwe indeling krijgt, moeten er mogelijk ook leidingen verlegd worden. Dit is een klus die zeer zorgvuldig uitgevoerd moet worden. Wanneer je hier geen ervaring mee hebt, doe je er goed aan om er een loodgietersbedrijf bij te halen. Zij kunnen de leidingen op de juiste manier voor je aanleggen.

Nieuw sanitair plaatsen

Is het oude sanitair verwijderd en zijn de leidingen zo nodig verlegd? Dan kan het nieuw sanitair en meubilair geplaatst worden. Zorg er altijd voor dat het nieuw sanitair op de juiste manier wordt aangesloten. Om alles naar behoren te installeren, kun je ook een loodgietersbedrijf inschakelen.

 

01/12/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

T
Thomas

Wanneer je van plan bent om je badkamer te verbouwen, dan laat je dit best over aan vaklui. Het is heerlijk vertoeven in een op maat gemaakte badkamer die voldoet aan al jouw wensen en behoeften.