Badkamer renovatie: waarmee rekening houden?

Bij een badkamer renovatie komt heel wat kijken en de kosten kunnen behoorlijk oplopen. Je doet er dus goed aan om vooraf een gedetailleerd plan op te maken zodat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje.

Plan uittekenen

Een geslaagde badkamer renovatie begint met een uitgetekend plan. Op basis van de beschikbare ruimte en je budget, ga je aan de slag. Je kan perfect zelf een plan uittekenen en voor alle badkameronderdelen een plaatsje zoeken. De meeste sanitaire toestellen hebben trouwens standaard afmetingen: enkele wastafel (80 x 60 cm), dubbele wastafel (130 x 60 cm), toilet (90 x 130 cm), bad (190 x 90 cm),… Hou er rekening mee dat alle onderdelen op je plan dezelfde schaal moeten hebben en puzzel totdat je fictieve badkamer volledig aan je wensen voldoet. Met je plan kan je dan naar de aannemer stappen.

Badkamer renovatie: wie doet wat?

Nadat je plan op papier staat, is het tijd om de werken op te lijsten. Wat moet er gebeuren en op wie kan je een beroep doen? Badkamer renovatie is specialistenwerk dus schakel iemand in die kennis van zaken heeft. Vraag vooraf offertes op en maak duidelijke afspraken zowel voor de timing als het budget. In een badkamer installeer je overigens niet alleen sanitaire toestellen, maar ook verlichting.

Afbreken en opbouwen

Plan de werkzaamheden goed in zodat de badkamer renovatie zelf zo kort mogelijk wordt gehouden. Op die manier hoef je je badkamer niet lang te missen. Afbreken kan je zelf doen: toestellen verwijderen, tegels en bepleistering losmaken, vloer openbreken,… De renovatie zelf kan je het beste aan vakmensen overlaten. Zij kunnen je badkamer opnieuw betegelen, nieuwe vloerbekleding en waterleidingen leggen, badkamermeubels plaatsen, een nieuw bad en inloopdouche installeren,… Binnen de kortste keren zal je badkamer in een gloednieuw kleedje gestoken worden.

Kosten badkamerrenovatie

De kostprijs van een badkamer renovatie hangt af van een aantal verschillende factoren. De materiaalkeuze, de grootte van de ruimte, de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden en de prijs van de aannemer zijn de voornaamste. Wanneer je een grondige badkamer renovatie doet, kom je al snel uit boven een prijs van 10.000 euro. Als je wat luxueuzer gaat, zullen de kosten oplopen tot 25.000 euro of meer.

22/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

LV
Lorette Vermeulen

Graag zouden wij een ‘echt ‘ betrouwbare firma vinden ,die badkamers renoveert van A tot Z , enkele jaren terug zijn wij van een kale reis thuisgekomen bij het bouwen van een veranda, is failliet verklaard, met alle miserie tot gevolg, wij zijn 60 + , wij wensen graag iemand waar we op kunnen rekenen , kunnen jullie ons verwijzen naar betrouwbare firma,s regio Antwerpen ?
Met dank,
Jan & Lorette