3 DIY-projecten waar je kinderen van versteld zullen staan

Vind je het ook niet altijd even gemakkelijk om je kinderen bezig te houden? Steek je handen dan uit de mouwen en maak zelf een speelgoedkeuken, Lego-koffer of schommel. Je kinderen zullen zonder twijfel onder de indruk zijn en zich volledig kunnen uitleven. Ontdek hoe je aan deze DIY-projecten begint!

Maak zelf een speelgoedkeuken

Even in de potten roeren en een ‘heerlijke’ maaltijd bereiden in het speelgoedkeukentje: kinderen kunnen zich er uren mee amuseren. Heb je er nog geen in huis? Haal de ‘handige Harry’ in jezelf naar boven en maak zelf een kinderkeuken. Het enige dat je nodig hebt, is een oud tv-meubel, een oude keukenkast of een paar houten platen. Met een beetje creativiteit tover je deze kast al snel om tot een prachtige speelgoedkeuken. Je kinderen zullen er zeker en vast nog uren (kook)plezier aan beleven.

Bron: www.buzzfeed.com

Een Lego-koffer

Blijven de Lego-blokjes altijd overal rondslingeren? Of wil je kind zijn Lego-blokken altijd overal mee naartoe nemen? Maak dan nu zelf de oplossing. Gebruik bijvoorbeeld een metalen lunchbox en verzamel er langs de diepe kant alle blokken in. Maak langs de andere kant een speelvlak, zodat de blokken altijd in de koffer blijven zitten.

Bron: www.handimania.com

Van skatebord tot schommel

Droomt je kind al jaren van een schommel? Kies dan voor dit DIY-project en maak er zelf een. Haal een skatebord boven dat je niet meer gebruikt, of tik er eentje op de kop, en ga aan de slag.

  • Haal de wielen van het skatebord.
  • Wrijf met een staalborstel de gaten van de wielen glad.
  • Schuur de plank volledig af met schuurpapier.
  • Schilder de plank – hier kunnen je kinderen je een handje toesteken – en laat de verf drogen.
  • Boor vier gaten voor de touwen. Gebruik de gaatjes van de wielen als hulp (zie foto).
  • Zaag twee houten balkjes, die als handvaten moeten dienen. De lengte van de balkjes moet overeenkomen met de breedte van het skatebord. Ook de gaten moeten op beide elementen passen. Leg daarom de balkjes op het bord en draai het geheel om. Duid daarna op de balken aan waar de gaten zich bevinden. Boor vervolgens de gaten.
  • Snij twee stukken touw af van elk 6,1 meter.
  • Steek de touwen door de gaten van de plank. Maak geen knopen onder de plank, maar zorg ervoor dat de twee uiteinden van het touw bovenaan blijven. Leg boven de plank vier knopen, zodat ze op haar plaats blijft zitten.
  • De handvaten komen het best tussen het middel en de schouders van je kind. Meet dit af, leg een knoop op die hoogte en leg de handvaten er boven.
  • Maak de schommel stevig vast.

Bron: www.wikihow.com
16/06/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?