Zonnepanelen vs. andere investeringen: wat brengt het meest op?

zonnepanelen op dak woning

Nu het systeem van de terugdraaiende teller is afgeschaft, en zonnepanelen steevast gepaard gaan met een digitale meter, is het niet onlogisch dat je wat langer nadenkt over de investering. Onze collega’s van bouwplatform Offrea vergeleken zonnepanelen met andere investeringen. Het resultaat delen we graag met onze lezers!

4 vergelijkingen, 1 conclusie

Eerst en vooral luidde de vraag steevast: “Wat doe ik met mijn spaarcenten?” We gingen uit van een standaard zonne-installatie voor een gemiddeld gezin van 4 personen. Watch & learn…

Zonnepanelen vs. spaarboekje

Uit deze vergelijking bleek dat een zonne-installatie jaarlijks zo’n 8 keer meer opbrengt dan een spaarrekening. Wat ons betreft, is de keuze snel gemaakt!

Zonnepanelen vs. kernenergie

In dit geval is het de vraag welke vorm van alternatieve energie naar de toekomst toe het best is. Ook een no brainer, niet?

Zonnepanelen vs. bitcoin

Bitcoins kunnen dan wel heel veel opbrengen, de opbrengst blijft altijd onzeker (en kan zelfs negatief worden). De zon? Dat is rendement gegarandeerd!

Zonnepanelen vs. zonneboiler

Ten slotte zal de zon er altijd zijn, maar haal je er het meeste uit met een zonne-installatie of met een zonneboiler? Opnieuw trekken zonnepanelen aan het langste eind.

Investeren in een zonne-installatie? Doen!

Ben je na deze vergelijkingen overtuigd van de meerwaarde van een zonnepaneelinstallatie voor jouw woning & wooncomfort? Dan resten je nog 2 zaken.

  1. Vergelijk gratis offertes via de offerteservice van Offrea.
  2. Check Homeproved om ervaringen van anderen te lezen & zo de beste installateur te vinden.
01/08/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?