Wandradiatoren, van design tot wandverwarming

Wandradiatoren of muurverwarming kenmerken zich door hun aangename stralingswarmte, die comfort in jouw woning brengt. De tijd dat radiatoren een doorn in jouw oog waren, is reeds lang vervlogen. Vandaag bestaan er heel uiteenlopende modellen, gaande van paneelradiatoren over design radiatoren tot wandverwarming, aangepast aan ieders budget. Een blik op de mogelijkheden.

1. Radiatoren, zo werken ze

Bij een radiator stroomt het warme water door buizen of platen die vervolgens warmte afgeven. Zo ontstaat een aangename stralingswarmte.

2. Paneelradiatoren

Paneelradiatoren zijn de klassieke radiatoren, zoals ze in menige huiskamer hangen. Deze chauffages kan je relatief makkelijk plaatsen en bestaan in een heel groot aantal verschillende uitvoeringen. Soms hebben ze een geribbelde voorzijde, dan zijn ze weer glad. Sommige radiatoren zijn horizontaal, anderen zijn verticale radiatoren.

3. Badkamerradiatoren

Badkamerradiatoren hebben de laatste jaren een aanzienlijke opmars gemaakt. Met hun dunne buizen zijn ze ideaal om handdoeken of kledij te laten drogen en versmelten ze comfort en design. Naargelang jouw smaak, kan je kiezen voor rechte of ronde buizen in jouw handdoekradiator, die bovendien in verschillende hoogtes beschikbaar is.

4. Design radiatoren

Ook designradiatoren winnen aan populariteit. Mensen kiezen steeds vaker voor chauffage toestellen in chroom, inox of kleurtjes om zo hun woning te decoreren. Lambrechts heeft ook aluminium design radiatoren in haar gamma opgenomen die met originele verticale aluminiumprofielen lichtschakeringen creëren die doen denken aan het Amerkaanse Bryce Canyon National Park… of hoe duurzaamheid en design hand in hand gaan!

Met hun esthetische design vormgeving zijn de design radiatoren niet enkel een lust voor het oog. Omdat ze uitgerust zijn met handdoekenhouders, zijn deze behaaglijke radiatoren ook uiterst praktisch.

5. Wandverwarming

Een nieuwe oplossing is wandverwarming. Dat is als vloerverwarming, maar dan in de wand. Concreet worden er systeemplaten gemonteerd volgens een bepaald legpatroon dat dienst doet als basisstructuur. Hierin worden metalen lamellen in een omega-vorm aangebracht. Het geheel wordt afgewerkt met een droogbouwplaat die kan worden bepleisterd, geschilderd of behangen. Het resultaat? Zaaaalige stralingswarmte!

 

In de belevingsruimte in de Lambrechts Store in Hasselt kan je het stralingseffect van deze nieuwe soort verwarmingsinstallaties persoonlijk ervaren. In deze belevingsruimte werden verschillende warmteoplossingen uitgewerkt in een nagebouwd huis.

05/04/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?