Voor een laag energieverbruik, kies een zonneboiler!

Je wil milieubewust leven én jouw energiefactuur naar beneden halen. Al gedacht aan een zonneboiler? Want wat is er nu natuurlijker dan de zonnestralen gebruiken om warm water te verwarmen?

Waarvoor dient de zonneboiler?

Gebruik de warmte van de zon om jouw warm water te verwarmen, want dat is energiebesparend en kostenbesparend! Een zonneboiler kan tot 60% van jouw warmwaterproductie voor sanitaire doeleinden voor zijn rekening nemen. Bij helder winterweer kan je met een zonneboiler het water tot 20 à 30°C verwarmen en breng je het verder op temperatuur met een naverwarmer. Nog interessanter is het om uw centrale verwarming op de zonnepanelen aan te sluiten via een buffervat. Zo realiseer je al snel een besparing van 25 tot 40% op je energiefactuur. Een zonneboiler systeem kan ook gebruikt worden voor het opwarmen water van jouw zwembad!

Wat is de werking zonneboiler?

Het zonneboilersysteem bestaat uit een reservoir met een warmtewisselaar, een pomp en op het dak een zonnepaneel. De zonnestralen worden opgevangen door zonnepanelen, die zowel op een hellend als op een plat dak gemonteerd kunnen worden, gericht naar het zuidoosten tot het zuidwesten.

Wat is de zonneboiler prijs?

Afhankelijk van de verschillende types zonneboilers en het gewenste comfortniveau, kan je voor een gezin van 3 à 4 personen (3 à 4m² zonnepanelen) uitgaan van 3.000 tot 4.000 euro aan materiaalkosten en 500 tot 750 euro bijkomende installatiekosten, zonder btw.

Wat zijn de voordelen van een zonneboiler?

  • Geschikt voor elk gebouw
  • Kan makkelijk gecombineerd worden met de meeste verwarmingsystemen
  • Gratis warm water in keuken, badkamer, wasplaats…
  • Beperkt energieverbruik
  • Je kan genieten een premie van jouw netbeheerder van  200 euro per m², met een maximum van € 1500. Meer informatie hieromtrent vind je in ons artikel over energiepremies voor verwarming en warm water en ons tweedelig interview met energie expert Luc Dedeyne.
  • Duurzame installatie met weinig onderhoud
  • Bestaande boiler/ketel kan blijven instaan voor naverwarming
  • Milieuvriendelijk
23/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?