Gezellige woonkamer inrichten met de nieuwe generatie houtkachels!

Moderne houtkachels zijn gezellig, ze zijn warm en tegenwoordig ook milieuvriendelijk. Van strak eigentijds, over vintage tot nostalgisch klassiek, er zijn heel wat kachels op de markt met een hoog rendement.

Een gezellige woonkamer inrichting komt echt volledig tot z’n recht dankzij knappe (hout)kachels. Tegenwoordig is er echt zoveel keuze. Had u bijvoorbeeld al gehoord van…

… de pelletkachel?

Pelletkachels en pelletketels zijn hot. Ze zijn niet alleen een trend omdat ze met hun sobere en eigentijdse vormgeving een lust zijn voor het oog en omdat ze vuur, warmte en gezelligheid in de huiskamer brengen. Neen, pelletkachels zijn ook goed voor het milieu. De kachels worden namelijk gestookt met energiebesparende houtpellets, oftewel kleine geperste houtkorrels gerecycleerd uit afval van de houtindustrie. 1,8 kilo houtpellets komt overeen met de hoeveelheid energie die wordt geproduceerd door 1m3 aardgas. Zo bespaart u aanzienlijk op uw energieverbruik.

 

… de speksteenkachel?

Een ander type milieuvriendelijke en energiebesparende kachel is de speksteenkachel, rechtstreeks overgewaaid uit Finland en, net zoals de pelletkachel, aan een flinke opmars bezig in België. Speksteenkachels zijn warmteaccumulerende houtkachels, die u slechts een paar uur hoeft te stoken voor 24 uur warmte. Door zijn unieke gelaagdheid is hij uiterst hittebestendig en kan als geen ander warmte geleiden en opslaan. Resultaat: een aangename stralingswarmte die ook de muren rondom gedeeltelijk mee opwarmt. Ook belangrijk om weten: de oppervlaktetemperatuur van de speksteen loopt nooit hoger op dan 70° C, zodat ook kleine kinderen hun handen niet verbranden aan de kachel.

 

 

… Dovre vintage houtkachels?

Ook vintage kachels bestaan! Dovre ontwikkelde dit schattige design kacheltje met zachte lijnen en een knipoog naar de retro trend. Bovendien heeft de kachel een hoog rendement (84%). Net zoals alle houtkachels van het merk Dovre is het vintage model vervaardigd uit gietijzer en verkrijgbaar in een gelakte of geëmailleerde uitvoering. Maar de grootste troef van dit kacheltje is misschien wel het brede vlammenbeeld…

… Gustav?

De Belgisch kachelproducent SAEY presenteerde afgelopen jaar de nieuwe houtkachel Gustav, een kleurrijke en energiezuinige kachel. Gustav kenmerkt zich door zijn een strak ontwerp, meerdere kleurenmogelijkheden en een geoptimaliseerde verbranding. Met zijn hoog rendement (81%) en lage uitstoot van schadelijke stoffen beantwoordt ook Gustav aan de strenge wetgevingen van de toekomst.

 

… en verder

 

12/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

VZ
van zeebroeck

Kan je mij een offerte bezorgen voor een speksteenkachel voor n ruimt an 70m2

mvg