Energiezuinige badkamer dankzij een Beams-radiator

Tegenwoordig proberen we, op alle manieren, zo energievriendelijk als denkbaar te leven. Om dit mogelijk te maken staat de technologie niet stil. Je woning energie-efficiënt inrichten, doe je op verschillende manieren. Verwarmingssystemen worden steeds efficiënter en zuiniger. Om je badkamer energiezuinig te verwarmen, stellen we je graag de Beams-radiator voor. Een model dat techniek en esthetiek naadloos met elkaar verbindt.

Energiezuinig verwarmen dankzij Beams

De designradiator Beams houdt in alle aspecten rekening met het milieu. In de eerste plaats bevat de aluminium radiator minder water dan een klassieke radiator: 2 liter in plaats van 10 liter. Hierdoor warmt hij razendsnel op. Door de optimale positionering en maatvoering van de convectielamellen achteraan, wordt warmteverlies via de muur voorkomen.

De Beams-radiator is volledig uit aluminium gemaakt. Hij is dus drie keer lichter, iets wat vele voordelen biedt op vlak van design. Denk maar aan de grootte van de radiator.

Daarnaast heeft de radiator dankzij het lichte materiaal een betere warmtegeleiding. Dit wil zeggen dat dit type radiator veel sneller warmte afgeeft dan zijn traditionele variant. Dit maakt de radiator uiterst geschikt voor lagetemperatuursystemen zoals condensatieketels en warmtepompen.

Een laatste pluspunt is dat aluminium een materiaal is dat voor 100% recycleerbaar is.

Het oog wil ook wat

De Beams-designradiator werd ontworpen door Wim Segers, huisontwerper bij Vasco. Hij gaf de radiator een fraaie, verticale vormgeving en een uiterst verzorgde afwerking. De Beams-radiator is een samenspel van robuuste profielen met fijne geometrische accessoires. Je kan de aluminium radiator telkens weer een fris accent geven, dankzij de accessoires in allerlei vormen en neutrale kleuren. Naast hun esthetische kantje, zijn de accessoires ook praktisch in gebruik: als handdoekhouders bijvoorbeeld.

11/12/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?