De voordelen van pelletkachels op een rijtje

Pelletkachels zijn zuinig, makkelijk in gebruik en ze bieden een aangename stralingswarmte. Lambrechts verwarming gaat voortdurend op zoek naar betere verwarmingselementen en neemt drie nieuwe modellen op in haar gamma verwarmingstoestellen…

De voordelen van pelletkachels

De pelletkachel kent een toenemend succes en wordt steeds vaker gekozen als verwarmingsbron. We overlopen de belangrijkste voordelen:

  • Pellets zijn properdere energiebronnen dan hout. Hoge transportkosten worden vermeden omdat ze lokaal geproduceerd worden en bovendien branden pellets ook langer.
  • Naast het feit date en pelletkachel een aangenamere stralingswarmte verspreidt dan een houtkachel, is het gebruiksgemak gelijk aan dat van een gaskachel.
  • Dit type kachel is CO2-neutraal en stoot geen broeikasgassen uit. Deze kachels zijn dus niet schadelijk voor het milieu en voor onze gezondheid.
  • Door de lokale productie, zijn pellets een goedkope energiebron. Er is geen duur en schadelijk transport nodig. Bovendien zorgt de productie van pellets voor meer werkgelegenheid en economische onafhankelijkheid.
  • De pelletkachels zijn gemakkelijk in gebruik.
  • Er bestaan regionale premies voor pelletkachels, informeer je hierover bij de bevoegde dienst van de Vlaamse Overheid.

Kom uw verwarmingsplannen bespreken

Naast pelletkachels zijn er uiteraard nog andere verwarmingsmogelijkheden, al dan niet in combinatie met hernieuwbare energie, die uw huis duurzaam en milieuvriendelijk verwarmen. Op de website Het Groene Huis ontdekt u de diverse verwarmingsmogelijkheden.

Daarnaast kan u uiteraard ook steeds een afspraak maken met één van onze verwarmingsexperts. Aan de hand van uw situatie, wensen en woning kunnen zij u de beste mogelijkheden voorleggen. Uiteraard aangepast aan uw budget.

27/12/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

RP
Roger Peetrers

Heb pelletkachel gekocht, maar nu gaat het over de afvoer (2X30cm en 2 bochten 45) Heb je deze in stock en de prijs. Gr Roger