mijnwarmtecomfort.eu – de verwarming kosten vergelijken

Tegenwoordig heb je een uitgebreide keuze aan manieren om te verwarmen. Daarnaast beginnen ook steeds meer mensen na te denken over duurzaam en energiezuinig verwarmen. Maar welke oplossing is nu het meest geschikt voor jou en jouw huis? Lambrechts wilt met mijnwarmtecomfort.eu een antwoord bieden op die vraag.

Via een speciaal ontwikkelde tool kan je nu gaan bekijken welke verwarmingsoplossing het beste aansluit op jouw persoonlijke situatie. De ontwikkeling van de tool gebeurde in samenwerking met drie Limburgse hogescholen (PHL, KHLim en Xios) en werd gesubsidieerd door het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT).

Het warmtecomfortsysteem kiezen dat bij jou past

Om hun klanten nog beter te kunnen begeleiden bij de keuze van een warmtecomfortsysteem, zette Lambrechts in 2009 al de eerste stappen naar een oplossing. Naast de drie Limburge hogescholen werkt Lambrechts al sinds 2009 samen met het Cleantech Platform van UHasselt, waarop verschillende partijen samen komen om rond clean technologies te praten, kennis te delen, projecten te initiëren enzovoort.

Iedere partij nam ook een deel voor zich, op basis van expertise: Xios was gespecialiseerd in ventilatie, PHL nam het luik energie en comfort in gebouwen voor z’n rekening en de KHLim heeft de metingen uitgezet en de eigenlijke softwaretool geprogrammeerd.

Het grote verschil met de reeds bestaande tools is enerzijds het gebruiksgemak en anderzijds de toch zeer uitgebreide resultaten die een zeer duidelijk en gedetailleerd beeld geven. Dat het IWT dit project wou subsidiëren, onderstreept dus nog eens het belang ervan. Via de online vergelijkingstool kan je namelijk de 4 verschillende Lambrechts comfortmomenten vergelijken, de beste keuze op maat maken en zo kiezen voor de meest duurzame oplossing.

Ontdek de verwarming op maat van jouw huis

Nog een sterk punt van de tool is dat je de mogelijkheid hebt te kiezen tussen verschillende woningen, bv.:

 • open, halfopen of gesloten bebouwing
 • het aantal bouwlagen & hoe de verdiepingen zijn ingedeeld
 • de oriëntatie van de voor- en achtergevel
 • de oppervlakte van de glaspartijen
 • hoe je woning geïsoleerd is
 • of je veel of weinig water verbruikt
 • enzovoort

Hoe meer gegevens je kan opgeven, des te beter en gedetailleerder dat de resultaten zullen zijn, gepersonaliseerd op jouw behoeften en woning.

De volgende stap bestaat eruit te kiezen welke Lambrechts comfortmomenten je wil vergelijken. Comfortmomenten zijn kant en klare totaaloplossingen die je ook kan bezichtigen in de Lambrechts Store:

Deze totaaloplossingen bieden verschillende mogelijkheden voor centrale verwarming:

 • Radiatoren in combinatie met een condensatieketel
 • Vloerverwarming
 • Warmtepompen
 • Convectoren
 • Ventilatie & warmterecuperatie
 • Verwarmen op (aard)gas, elektriciteit,  of zonne-energie
 • Extra dikke isolatie

De kosten en terugverdientijd in kaart gebracht

Uiteraard wil je ook weten wat het kostenplaatje zal bedragen, iets wat ook niet elke tool je vertelt. Na aangegeven te hebben welke comfortmomenten je wil vergelijken, krijg je grafieken van de totale kosten over een periode van 20 jaar te zien:

 • de materiaalkosten
 • de installatiekosten
 • de verbruikskosten

De tool voorziet zelfs een mogelijkheid rekening te houden met de energieprijzen welke de verbruikskosten gaan bepalen. Aangezien deze niet volledig voorspeld kunnen worden, kan je kiezen tussen een pessimistisch, een realistisch en een optimistisch scenario.

Ten slotte kan je de terugverdienperiode gaan berekenen. Al deze berekeningen zijn wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op de energieprestatieregelgeving. Bovendien worden de resultaten continu gemonitord via testwoningen waaraan sensoren verbonden zijn die zorgen voor continu waarheidsgetrouwe gegevens gekoppeld aan het reële verbruik.

Verwarming op maat bij jouw thuis

Een laatste handigheid is dat je de door jouw berekende resultaten kan opslaan en deze vervolgens kan meenemen naar een Lambrechts Store om ze verder te personaliseren in functie van effectieve plaatsingskosten en mogelijke energie subsidies.

Er zijn heel wat manieren om een woning energiezuinig te verwarmen, maar welke oplossing past nu het best bij jouw huis en jouw manier van leven? Een antwoord daarop vind je dankzij Lambrechts en de Limburgse hogescholen op mijnwarmtecomfort.eu.

06/04/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?