Batibouw 2012: we kiezen voor keramiek!

keramiekatelier Régnier staat op Batibouw 2012 met een collectie karaktervolle voorwerpen uit keramiek. Houtkachels, vazen, tafels, muurtegels, verlichtingsarmaturen,… alles uit keramiek en alles volledig artisanaal! De redactrices van Homeproved ontmoetten Jean-Luc Schikorski, commercieel verantwoordelijke van de ateliers Régnier.

Keramiekatelier Régnier

De firma Régnier staat in Desvres en deze stad in het noorden van Frankrijk staat bekend als hoofdstad van de keramiek. Meer dan 25 jaar geleden besliste de Monsieur Régnier om keramiek nieuw leven in te blazen door originele objecten te creëren. De sterkte van zijn atelier? Alle ontwerpen zijn op maat gemaakt! Elk stuk is met de hand gemaakt en ook de decoratie uit keramiek is helemaal handgeschilderd.

Keramische kachels

Het atelier Régnier maakt vooral houtkachels. Het is ook dankzij deze originele kachel ontwerpen dat keramiek terug een hedendaagse look krijgt. Keramiek heeft de bijzondere eigenschap om warmte te kunnen opnemen en deze vervolgens traag terug af te geven. Daardoor kunnen keramische kachels blijven verwarmen, ook wanneer ze reeds uitgedoofd zijn, en verbruiken ze minder energie. Klassiek of modern, wij vielen voor de originaliteit en de authenticiteit van deze kachels! Bovendien kan je deze kachels een persoonlijke touch geven! Omdat de keramiek helemaal handgeschilderd is, kan je jouw eigen decoratie kiezen en de atelier Régnier maakt de kachel volledig volgens jouw smaak!

Keramiek accessoires en decoratie

Naast kachels, maakt de atelier Régnier tafels, tegels, vazen, lampen, enz. uit keramiek. Je vindt er dus een breed gamma aan handgeschilderde decoratie objecten. Net zoals de kachels kunnen deze voorwerpen uit keramiek gepersonaliseerd worden. Met zijn jarenlange knowhow maakt deze atelier van elk voorwerp een echt kunstwerkje!

 

08/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?