Batibouw 2012: Focus haardvuur zorgt voor vuurwerk!

Hanghaarden zijn in, we hebben er al eerder over geschreven op Homeproved. Op Batibouw 2012 trok de stand van het Franse bedrijf Focus haardvuur, gespecialiseerd in futuristische, gestroomlijnde en eigentijdse haarden, onze aandacht.

Het verhaal achter Focus haardvuur

Achter de design haarden van Focus haarden schuilt een mooi verhaal. Zo’n 45 jaar geleden verhuisde de beeldhouwer Dominique Imbert naar een klein dorpje aan de voet van de Cevennen. Om de koude winters te trotseren, besloot de kunstenaar een haardvuur te lassen uit staalplaten. De eerste 360° wendbare, hangende haard was geboren!

De futuristische design vormgeving sloeg meteen aan, enkele enthousiastelingen bestelden meer haardvuren en Imbert richtte Focus op om de ‘Gyrofocus’ hanghaard te commercialiseren. Er volgden nieuwe haard ontwerpen, stuk voor stuk origineel en vernieuwend. Ondertussen is het bedrijf 40.000 toestellen en heel wat internationale onderscheidingen verder. Zo werd de Gyrofocus in 2009 verkozen tot mooiste product ter wereld in de Italiaanse Pulchra wedstrijd.

Hanghaarden, muurmodellen, vrijstaande haarden en inbouwhaarden, bij Focus haarden vind je het allemaal. Alle hangmodellen zijn draaibaar, daarom kunnen ze niet op gas functioneren, de andere haardvuren zijn wel als gashaarden beschikbaar. Daarnaast werkt Focus hard aan de verbrandingstechnologie van de open haarden, om een zo groen mogelijk product af te leveren aan de klant.

 

05/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?