Batibouw 2012: Dovre vintage kachels

Dovre is een Noorse ijzergieterij die al meer dan 75 jaar kachels en haarden maakt om barre winters en koude temperaturen te trotseren. Gietijzer is hun ding, leuke en sympathieke gietijzeren kachels het resultaat. Hier zijn de Dovre kachel trends.

Vintage kachels van Dovre

In 2010 trok Dovrede aandacht met een serie nieuwe vintage kachels: originele design kachels geïnspireerd op tv toestellen uit de jaren 50. De Dovre houtkachels combineren een retro design vormgeving met de nieuwe verbrandingstechnologie. Het basismodel is de Vintage 50, met een groot raam en veel zicht op het houtvuur. Daarnaast zijn er ook smallere formaten op de markt, de Vintage 35 en de Vintage 30. Alle kachels zijn verkrijgbaar in een antraciet gelakte versie en in een olijfgroene of witte emailkleur. Je kan ook kiezen voor een kachel op pootjes of een exemplaar met een woodbox, een tablet of craddle om hout op te bergen. Prijzen voor de vintage kachels variëren tussen de 1.802, 90 en de 3.678,40 euro inclusief BTW.

Foto Dovre Vintage 35 kachel – Ottovuur

Rustieke kachels

Ook de rustieke toestellen in het gamma van Dovre hebben een aantrekkelijke retrolook, die zowel past in een eigentijdse inrichting als een klassiek interieur. De kachels zijn verkrijgbaar in tien verschillende emailkleuren (mat zwart, ivoor, groen, houtskool, koningsblauw, majolica bruin en majolica groen), zodat je jouw kachel kan aanpassen aan jouw eigen smaak en eigen interieur. Dit zijn geen felle kleuren, maar je kan er toch een leuk accent mee leggen in jouw binnenhuisinrichting. De meeste modellen zijn verkrijgbaar als houtkachel, kolenkachel of multifuel (hout en kolen). De keuze is aan jou: terwijl een kolenbed zorgt voor langdurige warmte, geven kolen geen vlammen zoals hout. Er zitten ook enkele sfeervolle gaskachels in het rustieke gamma. Kachel prijzen tussen 907,50 en 2.994,75 euro (incl. BTW).

 

Oudste kachel

Het oudste product van Dovre is meteen de favoriet van Homeproved. Deze traditionele houtkachels met Noorse motieven zijn niet alleen huislijk en gezellig, ze vertellen ook nog eens een oude saga. Eveline Verhenne van Dovre vertelt ons vol enthousiasme het verhaal van de drie geitjes en de trol.

Drie geitebokken willen een rivier oversteken om bij een grote wei vol met sappig gras te komen, maar… er zit toch geen trol verstopt onder de brug zeker? De trol zegt tegen de kleine bok: “ik ga jou opeten”. “Wacht,” zegt de bok, “mijn grote broer komt eraan”. De tweede bok komt de brug op. “Ik ga jou opeten”, zegt de trol. “Wacht,” zegt de tweede bok, “mijn grote broer komt eraan”. Dan komt de grootste en sterkste bok de brug op en duwt de trol in de rivier! Prijzen tussen 726 en 1482,25 euro.

 

05/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?