Badkamerverwarming: wat zijn de mogelijkheden en waarop moet je letten?

Badkamerverwarming: wat zijn de mogelijkheden en waarop moet je  letten?
De badkamer is naast de keuken vaak de gezelligste plek in huis. Het is dan ook van groot belang dat ze comfortabel warm is. Maar wat zijn de mogelijkheden om je badkamer te verwarmen en waarop moet je letten?  We overlopen even.  

Badkamer met vloerverwarming

Vloerverwarming is de meest voorkomende vorm van verwarming van de badkamer. Deze vorm van verwarming zorgt ervoor dat een natte vloer snel opdroogt en is bovendien zeer aangenaam aan de voeten. Vloerverwarming heeft als grote voordeel dat ze ruimtebesparend werkt.

Badkamers met wandverwarming

Bij wandverwarming zitten de buizen in de wand zelf. Deze optie is zeker ideaal voor  een badkamer in een nieuwbouwwoning. Bij reeds bestaande badkamers is het niet altijd mogelijk om de buizen nog achter de muren te plaatsen. Wandverwarming is een economische vorm van verwarmen.

Radiotoren in de badkamer

Naast vloerverwarming behoren radiatoren tot de meest gebruikte verwarmingssystemen in de badkamer. Verticale radiatoren zijn zeer elegant en discreet. Door hun strakke design staan ze mee in voor de uitstraling van je badkamer. Radiatoren hebben het grote voordeel dat ze makkelijk te installeren zijn. Ze nemen iets meer ruimte in maar als je ze mee opneemt als designelement, kun je een moderne toets aan je badkamer geven.

Badkamerverwarming met een convector

Met het blote oog is het verschil tussen een radiator en eenconvector niet te zien. Het is de manier waarop ze werken die verschillend is. Waar een radiator met stralingswarmte functioneert, werkt een convector met circulatie van warme lucht. Een convector warmt de badkamer iets sneller op dan een radiator. Maar op het gebied van design zijn ze zeker aan elkaar gewaagd.

Infraroodverwarming of elektrische bijverwarming

Infraroodverwarming of elektrische bijverwarming zijn beide verwarmingstoestellen die ideaal zijn als je een kleine badkamer wilt verwarmen, of als je tijdelijk krachtig wilt bijverwarmen. Het gaat om zeer gerichte warmte, die uitermate aangenaam aanvoelt.