Aha: hierom moet jij je huis verwarmen met een pelletkachel!

vrouw met kat aan pelletkachel

Het ideale winterscenario? Met een leuk boek en een lekker kopje thee aan het warme open haardvuur zitten. Heerlijk! Liever van het vlammenspel genieten zonder je blauw te betalen of het milieu te beschadigen? Dan is een pelletkachel echt iets voor jou. In dit artikel lees je waarom jij écht zou moeten investeren in een kachel met houtpellets.

Heerlijk genieten zonder schuldgevoel

De voordelen van een houtkachel, die ken je wel. Lekker genieten van het knetterende vuur, die heerlijke warmte, de gezellige sfeer … Een pelletkachel doet net hetzelfde, maar dan op een duurzame, milieuvriendelijke én betaalbare manier!

houtkachel bij kaas en wijn op salontafel
Heerlijk genieten van een kaas- en wijnavond aan het gezellige pelletvuur: check!

Wat is een pelletkachel?

In een pelletkachel gebruik je geen grote houtblokken, maar kleine pellets om je vuur te laten branden. Die pellets zijn eigenlijk houtafval, gemaakt van zaagsel en houtkrullen. Dat afval wordt samengeperst tot tot kleine staafjes die je dus gebruikt als brandstof voor je haard. Haardhout kopen is dus niet meer dikke grote blokken, maar kleine handige staafjes.

houtpellets
Bij een pelletkachel gebruik je geen grote houtblokken, maar kleine houtpellets.

De houtpellets worden in de pelletkachel volledig opgebrand, waardoor al het geld dat je in de kachel steekt, ook opbrengt. Hoe dat komt? De slimme software in die kachel! Jawel: zelfs in je haard zit tegenwoordig slimme software, een die ervoor zorgt dat de verbranding volledig geoptimaliseerd wordt. Zo haal jij het hoogste rendement!

De voordelen van een pelletkachel

Oké, je gebruikt je brandstof volledig op & kunt dankzij de software de kachel bedienen met je smartphone. Maar zijn er nog extra redenen om voor een pelletkachel te kiezen? Ja hoor:

Besparing op energiekosten

Dankzij een pelletkachel kun jij heel wat besparen op je verwarmingskosten. Je centrale verwarming moet immers minder hard werken! Bovendien verspil je ook geen centen aan hout dat je niet gebruikt: alle pellets worden volledig opgebrand.

houtkachel
Die dikke houtblokken die nooit echt volledig opbranden? Die zijn verleden tijd!

Beter voor het milieu

Een pelletkachel is beter voor het milieu dan een ‘gewone’ houtkachel. Een haard met pellets is CO2-neutraal en geeft geen fijnstof.

En jij, ben jij al overtuigd van een pelletkachel?

06/01/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?