Inbraakbeveiliging in je nieuwbouwwoning? Hierop moet je letten

Ligt er een bouwproject in het verschiet? Zijn de plannen voor je nieuwbouwwoning uitgetekend? Sta dan ook even stil bij de inbraakbeveiliging. Een alarmsysteem en ondoordringbare ramen en deuren zijn relatief kleine investeringen die je op termijn veel geld besparen.

Inbrekers worden steeds professioneler

Inbraakbeveiliging is een van die posten waarop bouwheren al vlug geld besparen. “Dat overkomt ons toch niet!”, is een vaak gehoord excuus. Maar dat klopt uiteraard niet. Inbrekers gaan almaar professioneler te werk en steeds meer mensen worden het slachtoffer van echte dievenbendes. Je kunt je kostbare droomwoning dus maar beter goed beveiligen. Voor enkele duizenden euro’s extra maak je het ongewenste bezoekers een pak moeilijker om binnen te breken.

We belichten 2 inbraakveilige maatregelen.

Installeer een alarm

Niets dat dieven zo afschrikt als een alarm. In je woning worden op strategische plaatsen (in de hal, de garage, nabij ramen) bewegingssensoren geplaatst. Het alarm zet je in werking met een code die alleen jij kent. Sommige alarmen staan rechtstreeks in contact met de lokale politie. Gaat je alarm af, dan komt een patrouille meteen een kijkje nemen. Dit systeem werkt met een abonnement en kost uiteraard meer dan de traditionele toestellen.

Inbraakbeveiliging van het buitenschrijnwerk

Ramen en deuren zijn de achilleshielen van je woning wat betreft inbraakveiligheid. Wat extra investeren om je voordeur en ramen te beveiligen kan dus geen kwaad. Veiligheidscilinders in het schrijnwerk laten installeren is een ingreep die amper tijd en moeite kost, maar wel een mooi resultaat oplevert. Een veiligheidscilinder is een stuk sterker, zodat hij de kracht van een koevoet of ander breekmateriaal weerstaat. Naast een veiligheidscilinder kun je ook opteren voor veiligheidsbeslag dat over de cilinder wordt geplaatst en als bescherming dient. Veiligheidsbeslag is zowel voor ramen als deuren beschikbaar.

10/09/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?