Dit moet je zeker weten over inbraakbeveiliging (deel 1)

Het is niet altijd gemakkelijk om op voorhand te weten of je bouwterrein zich in een veilige omgeving bevindt. Sommigen zeggen dat zones in de buurt van een snelweg heel veilig zijn. Deze tips over inbraakbeveiliging helpen je vast en zeker vooruit, waar je ook woont.

Inbraakbeveiliging: ken je buren

Het is belangrijk om een goeie relatie met je buren op te bouwen. Op die manier kun je hen vragen om op je huis te passen als je met vakantie bent. Zo kan een verdachte handeling meteen worden opgemerkt en doorgegeven. Als je er voor een lange periode op uitgaat, vraag dan aan je buren om je brievenbus te legen. Zo lijkt het of je thuis bent en geef je dieven minder kans. Vraag je buren om je rolluiken omhoog te doen en weer naar beneden te laten als het donker wordt. Hetzelfde geldt voor je lampen.

Tip: vertel aan niet te veel mensen dat je op reis vertrekt. Bazuin het zeker niet rond via sociale media.

Wees voorzichtig

je huis beveiligen tegen inbrekersAls je voor een lange tijd weggaat, is het ook belangrijk om je deuren af te sluiten. Laat geen ramen open, ook niet als je slechts een paar minuten uit huis gaat. Laat geen ladder, grote stenen of ander tuingereedschap achter bij je huis, maar berg alles goed op. Vergeet daarnaast niet om duur materiaal uit het gezichtsveld te halen – zeker in de buurt van ramen op het gelijkvloers waarlangs inbrekers voornamelijk binnenglippen. Om inbraak te voorkomen, kun je bovendien inbraakveilige ramen installeren. Staat er een boom naast je huis? Vergeet dan niet om de ramen in de buurt van je dak te sluiten.

Lees hier meer over de beveiliging van je ramen en deuren!

Beveilig je buitendeuren

Voor een goeie inbraakbeveiliging moet je je garage en je voordeur voorzien van een degelijke uitrusting. Geef de voorkeur aan een gepantserde deur. Controleer je sloten: zijn ze gemakkelijk open te breken? Verberg je sleutels en schrijf er geen naam of adres op.

Simuleer je aanwezigheid

Laat het lijken alsof je aanwezig bent in je huis, door automatische activatieprogramma’s te installeren die gedurende een bepaalde tijd het licht in een specifieke kamer laten aangaan. Installeer in je tuin en aan de voorkant van je huis verlichting die uitgerust is met bewegingsdetectoren.

Ga verder naar deel 2

 

10/02/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?