Geen vliegen in huis: tips om de perfecte plissé hordeur te kiezen

vliegenraam

Je herkent het wel: je zit met een lekkere kop koffie te genieten aan de keukentafel terwijl de zon naar binnen schijnt door je openstaande deur … en plots krijg je last van een irritante vlieg. Dat scenario dit jaar vermijden? Ga dan voor een plissé hordeur van Horrengigant: dat vliegenraam vouwt dicht en heeft ook nog eens een luxueuze uitstraling. Hoe jij een plissé vindt die aansluit bij je interieur? Je ontdekt het hier.

Wat is een plissé hordeur? Dat is eigenlijk een groot vliegenraam of -deur, maar in plaats van dat die openzwaait, plooit ze open en dicht. Zo heb jij heel wat plaats gewonnen!

1: Kies de juiste soort deur

Goed nieuws: een plissé is geschikt voor elke deursoort. Je maakt dus helemaal niet uit of je een draaideur of een schuifdeur hebt. Waar je wel rekening mee moet houden? De grootte van de deuropening: als je een brede opening hebt, kies je het best voor een plissé aan iedere kant van de deur. Dan sluit je hordeur in het midden.

schuifhorden

2: Meet de afmetingen nauwkeurig op

Dat is uiteraard de belangrijkste stap: meet de breedte en de hoogte van je deuropening nauwkeurig op. Zo vermijd je dat je ergens nog een klein gaatje of spleetje overhoudt waardoor de vliegen alsnog naar binnen kunnen komen.

verschillende maten hordeurs

3: Kies het juiste type deur

Een plissé hordeur schuif je dicht, wat ook goed nieuws is voor de uitstraling. Je vliegenraam valt immers niet op wanneer die open staat. Er zijn genoeg types en kleuren waaruit je kunt kiezen. Bij de Horrengigant alleen al heb je naast de standaarduitvoeringen bijvoorbeeld ook de Suave-collectie. Die is stiller dan de andere deuren en je hebt meer RAL-kleuren om uit te kiezen.

vliegenraam

4: Ga voor je favoriete kleur

Dat is natuurlijk een open deur – pun intended. ;-) Het gaas zelf is antraciet of lichtgrijs. Wat het profiel betreft, heb je meer opties. Laat je fantasie dus de vrije loop!

Ook de muggen buiten houden? Hier zijn genoeg tips om van ze af te komen!

mug op gaas
Dankzij een vliegenraam blijven vliegen, muggen en andere kleine insecten buiten.
06/04/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?