Een brandkast om je spullen te beveiligen

Vandaag de dag hebben we thuis veelal niet veel geld liggen, aangezien we ons geld op een bankrekening of op een spaarrekening zetten. Op het eerste zicht lijkt het dan ook misschien onnodig om te investeren in een brandkast. Maar toch kan dit in sommige gevallen een goede investering zijn. Je kan er bijvoorbeeld belangrijke waardepapieren in kwijt, maar ook waardevolle spullen zoals een laptop, backup-schijven of juwelen kan je in je brandkast bewaren.

Waarop letten bij de aankoop van een brandkast?

Bij de aankoop van een brandkast moet je jezelf eerst en vooral een aantal vragen stellen. Zo moet je je afvragen wat je in je brandkast wil bewaren. Gaat het enkel om waardepapieren? Dan kom je met een kleine brandkast wel toe. Wil je ook een laptop opbergen, dan moet je natuurlijk een grotere brandkast voorzien. Ook moet je je afvragen waar je je brandkast gaat plaatsen. Het liefst plaats je je brandkast buiten het zicht van inbrekers, bijvoorbeeld in de kelder of op de tweede verdieping. Als je er echter ook waardevolle spullen in wilt opbergen die je regelmatig gebruikt, dan moet je gemakkelijk aan de brandkast aankunnen. Vergeet ook niet dat je je brandkast altijd moet verankeren in de muur, zodat inbrekers hem niet zo maar kunnen meenemen.

Een brandkast of een kluis?

In plaats van een brandkast te kopen, kan je natuurlijk ook een gewone kluis kopen. Het nadeel van een gewone kluis is echter wel dat deze een brand niet overleeft, terwijl een brandkast een brand wel moet kunnen overleven. Een kluis beschermt je spullen dus enkel tegen diefstal, niet tegen brand. Aan de andere kant is een gewone kluis dan weer een stuk goedkoper dan een brandkast. Je moet voor jezelf dus even afwegen of je die extra investering wil doen, zodat je spullen ook tegen brand beschermt zijn.

25/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?