Een alarmsysteem koppelen aan domotica, het kan!

Domotica systemen zorgen ervoor dat wonen heel wat aangenamer wordt. Ook alarmsystemen kan men integreren in domotica. Hoe zit zo’n domotica alarmsysteem, waarbij een klassiek alarmsysteem gekoppeld wordt aan een domoticasysteem in elkaar en wat zijn de voordelen ervan? Wij zetten het op een rijtje.

Stel u eens voor: een domotica alarmsysteem

Een klassiek alarmsysteem verwittigt je bij inbraak, maar door de koppeling ervan met een domoticasysteem kan je nog veel meer! Plots alle lichten in huis laten aanspringen, de gordijnen opendoen of de rolluiken optrekken. Het is zelfs mogelijk om iemand binnen te laten via uw mobiele telefoon terwijl je zelf niet thuis bent of om via een ‘paniektoets’ in een druk op de knop alle lichten aan te doen. Domotica biedt heel wat mogelijkheden wanneer je jouw huis beveiligen wil met een moderne alarminstallatie of draadloos alarm.

Een alarm systeem gekoppeld aan domotica: drie functies om de veiligheid in en rond het huis te garanderen

Domotica helpt op verschillende manieren de veiligheid in huis te optimaliseren. Hieronder een greep uit de belangrijkste functies ervan in het kader van veiligheid en alarm:

  • Controle over toegang: Dankzij een domotica systeem kan je deuren of poorten automatisch sluiten of openen. Er kan ook met een toegangssysteem via videofonie, camerabewaking of telefonie gewerkt worden.
  • Controle over rolluiken: Ook de sturing van de rolluiken is gemakkelijk te regelen. Merkt het alarmsysteem iets op in of rond het huis, kan men de rolluiken automatisch naar beneden laten gaan.
  • Detectie en technische waarschuwing: Een domotica systeem gekoppeld aan een alarmsysteem kan instaan voor het detecteren en melden van een gaslek, waterlek, brand. Wanneer er iets gebeurd in huis dat niet normaal is word te onmiddellijk gewaarschuwd. Ook kan het systeem in zulke gevallen de gas- of waterleiding afsluiten.

 

Je ziet het, duizend en een mogelijkheden!

 

23/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?