Je badkamer ‘futureproof’ inrichten

Badkamer-futureproof-inrichten

Ben je je badkamer aan het inrichten? Geef de ruimte dan zeker de aandacht die ze verdient, want overhaaste beslissingen maken is nooit goed. Nu ben je misschien nog jong en mobiel, maar denk ook aan later, wanneer je misschien minder goed ter been bent. Ook onze planeet en haar toekomst verdienen aandacht. Ontdek hoe je je badkamer futureproof inricht. Voor jou én het milieu.

Badkamer-futureproof-inrichten-Duo_Pack_familleEen praktische badkamer, nu en in de toekomst

Heb je voldoende plaats in de badkamer? Voorzie dan een combinatie van bad en douche. Zo komt elke generatie aan haar trekken. Voor kinderen is er niets zo leuk als lekker plonsen in bad, terwijl het voor volwassenen eerder een heerlijk moment van ontspanning is. Voor de douche opteer je het best voor een praktische inloopdouche. Je kunt er makkelijk in en uit omdat je geen rekening moet houden met een deuropening of opstaande randen.

Is je badkamer aan de kleine kant? Voorzie dan zeker voldoende afgesloten opbergruimte. Gesloten kastjes maken de ruimte rustiger en voorkomen kleine ongelukjes. Struikelen over rondslingerende spullen is namelijk snel gebeurd …

Een duurzame badkamer, voor jou en het milieu

Je wil niet inboeten aan comfort, maar toch je steentje bijdragen aan een beter milieu? Beperk dan je energie- en waterverbruik tot een minimum. Minder lang onder de douche staan is één ding, maar je kunt ook een waterbesparende douchekop of een toiletspoelbak met spaarknop voorzien. Ga nog een stap verder en sluit je toilet aan op regenwater. Je badkamer ecologisch verantwoord inrichten, duur? Niet bepaald. Met ecocheques kun je voordelig ecologische producten voor de badkamer aanschaffen.

Badkamer-futureproof-inrichten

Badkamer-futureproof-inrichtenJe badkamer inrichten met handige en leuke accessoires

Maak een badkamerbezoekje nog aangenamer met leuke badkameraccessoires. Zo vrolijk je de ruimte meteen op met een fleurig douchegordijn of breng je – letterlijk – leven in de brouwerij met plantjes. Mooie mandjes en schaaltjes om spullen in op te bergen, doen alles meteen ordelijker ogen. Maar ook een antislip-badmat en een douchekruk zijn onmisbaar in een generatie-overschrijdende badkamer.

 

30/11/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

SS
Solid Surface

Wat een prachtige badkamer! Het is ook belangrijk dat de materialen in de badkamer ‘futureproof’ zijn. Het zou zonde zijn als de badkamer er mooi uit ziet, maar niet lang mee gaat door de materialen.

K
Kevin

Wat voor tegel zit er hier op de wand?

Bekijk 1 andere vraag over dit project