3 tips om je traplift op je interieur af te stemmen

traplift senioren

Met een traplift genieten ouderen of mensen met handicap langer van hun vertrouwde thuisomgeving. Dat staat buiten kijf. Maar dat trapliften ook een streling voor het oog kunnen zijn, is vaak minder vanzelfsprekend. Nochtans zijn ze makkelijk te personaliseren om net dat extra vleugje klasse toe te voegen. Met deze tips van Otolift zorg je ervoor dat je traplift naadloos aansluit bij je interieur.

Een ander handig hulpmiddel dat ouderen toelaat om langer thuis te blijven wonen is een domoticasysteem. Hier lees je er alles over!

1.    Denk in kleur

traplift met verschillende kleuren

Wie aan een traplift denkt, ziet vaak alleen het traditionele wit, zwart of grijs. Maar het kan ook anders! Fabrikanten zoals Otolift bieden een brede waaier aan kleuren voor je stoelbekleding om uit te kiezen, van zachte tinten zoals taupe of crème tot rood en blauw. Stem bijvoorbeeld de kleur van je traplift af op je behangpapier of meubelstukken voor een samenhangend interieur. Vergeet ook de kleur van de buizen niet: daar heb je de keuze uit wit, lichtgrijs of bruin. Voor een traplift die er helemaal uitziet zoals jij het wil.

2.    Experimenteer met stoffen

Ook met een verrassende textuur geef je je traplift extra cachet. Denk aan een luxueuze lederen bekleding, praktisch kunstleder of een retro stofje. Waak er wel over dat de textuur van je traplift steeds past binnen de decoratiestijl van je boven- én benedenverdieping. Zo wordt je traplift zonder twijfel het gespreksonderwerp van een gezellig avondje onder vrienden of familie.

3.    Traplift op maat: voor die personal touch

elektrische draaizitting traplift
Je traplift personaliseren kan bijvoorbeeld door te kiezen voor eentje met een draaizitting voor optimaal comfort!

Trapliften worden niet alleen steeds mooier, maar ook comfortabeler. Er zijn tal van mogelijkheden om je traplift aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Bekijk je de dingen graag eens vanuit een andere hoek? Met een automatische of handmatige draaistoel kan je zowel frontaal als zijdelings de trap op en af. Kies je bovendien voor een traplift met een dunne enkele rail en een compacte, opklapbare stoel, dan laat je het geheel volledig opgaan in je interieur. En je voeten? Die kan je laten rusten op een geautomatiseerde voetenplank. Het resultaat is een traplift die ‘helemaal jij’ is.

Benieuwd welke traplift het best bij je past? Otolift, de marktleider voor trapliften in de Benelux, bekijkt met plezier welk exemplaar aan jouw noden voldoet. Of neem eens een kijkje op de Facebookpagina van Otolift voor extra inspiratie.

13/12/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?