Stressloos verbouwen en renoveren: 3 ultieme tips van DPHousing

gerenoveerde witte keuken

Tijd om te renoveren? Dan heb jij het vast al gemerkt: of je nu je hele woning onder handen neemt of maar een enkele ruimte, er komt heel wat bij kijken. Verschillende bedrijven contacteren, offertes vergelijken, stijlkeuzes maken … Heb je geen zin in al die onnodige stress en administratieve rompslomp? Inspiratieguru DPHousing heeft alle troeven in handen om je helemaal relaxed door je renovatie heen te loodsen. Hou daarbij zeker deze drie ultieme tips voor ogen.

Tip 1: Ga in zee met een betrouwbaar bedrijf dat je wensen begrijpt

Het klinkt logisch, maar veel verbouwers gaan hier al de mist in. Ga alleen in zee met een bedrijf dat je vertrouwt en waarbij je je comfortabel voelt. Een betrouwbare firma heeft ervaring, legt goede referenties voor en communiceert altijd heel open. Meestal voel je al snel of er een klik is: luistert de gesprekspartner naar je wensen of word je niet begrepen?

moderne keuken
Het kennismakingsgesprek gaat meestal door in de te renoveren woning. Zo heeft DPHousing meteen een duidelijk beeld van je wensen.

Het ideale moment om een betrouwbare firma te herkennen? Tijdens het kennismakingsgesprek. Bij DPHousing vindt dat gesprek doorgaans plaats in de te renoveren woning. Zo krijgt je projectbegeleider meteen een duidelijk beeld van je wensen en van de haalbaarheid van je project. Maar ook jij als verbouwer komt heel wat te weten:

  1. Is je renovatiedroom technisch realiseerbaar? Voor een aanbouw heb je bijvoorbeeld vergunningen nodig. DPHousing controleert of alle wensen mogelijk zijn en zoekt mee naar een oplossing indien dat niet zo is.
  2. Wat is een realistische timing? Het is natuurlijk de bedoeling om zo snel mogelijk te genieten van je nieuwe interieur. Dankzij de schatting van DPHousing weet je als verbouwer meteen wanneer je je housewarming kunt plannen.
  3. Hoeveel zal je verbouwing kosten? Een exacte prijsofferte is voor later, maar een bouwbedrijf met ervaring, zoals DPHousing, kan wel al meteen een richtprijs geven.

Tip 2: Houd tijdens elke fase het budget in het oog

Uiteraard heb jij voor je verbouwing een concreet budget in gedachten dat je niet wilt overschrijden. Maar terwijl je stijlen, materialen en kleuren kiest, is het natuurlijk niet altijd even eenvoudig om een overzicht te houden van de kostprijs. En dat zou wel eens voor onaangename verrassingen kunnen zorgen! Kies daarom voor een firma die de kosten voor jou steeds mee in het oog houdt.

De projecten van DPHousing worden steeds perfect afgewerkt.

Heb je graag extra zekerheid over het kostenplaatje? Renoveer dan alleen met bedrijven die een uitgebreide offerte opstellen, zodat je achteraf niet weer bij de bank moet aankloppen. DPHousing zorgt bijvoorbeeld voor een gedetailleerd prijsbestek, inclusief materialen.

DPHousing zet nadat je de offerte hebt goedgekeurd jouw wensen en ideeën om naar een concreet plan. Jij krijgt daarbij heel wat materiaal- en kleuradvies met respect voor jouw budget.

Tip 3: Laat alle professionele aannemers vlot samenwerken

Geen kwaliteitsvolle afwerking zonder een team van professionele vakmensen die jouw renovatiedroom verwezelijken. Maar zelf adviezen inwinnen, aannemers vergelijken, offertes aanvragen én er dan ook nog eens voor zorgen dat elke vakman op tijd aanwezig is op de verbouwing, kost heel wat tijd en moeite. Kies daarom voor een bedrijf dat al een heel netwerk aan betrouwbare professionals ter beschikking heeft, zodat jouw verbouwteam in geen tijd is samengesteld.

moderne badkamer
Eerst de vloerverwarming, dan de vloerder, en vervolgens de vakman die de kasten op maat komt plaatsen. DPHousing weet perfect wie wanneer op de werf aanwezig moet zijn.

Hoe DPHousing het aanpakt? Op basis van je woonplaats, de aard van je project en je eigen wensen stelt DPHousing je dreamteam samen. Jij kunt natuurlijk op beide oren slapen: je gaat voor professionele aannemers die kwalitatief werk leveren.

En ook daarna hoef jij je slaap niet te laten: DPHousing coördineert de werken en zorgt ervoor dat de juiste vakman op het juiste moment aanwezig is. Geen onnodige vertragingen door communicatieproblemen dus, maar een consistente opvolging zodat het project vlot verloopt. Wil je ergens meer over weten, dan kun je bij je persoonlijke contactpersoon terecht. Die beantwoordt alle vragen rond jouw project.

En daarna? Genieten!

Samengevat kies je voor je verbouwingswerken dus het best voor een bedrijf dat je van A tot Z bijstaat en de lastige (administratieve) zaken van jou zal overnemen. Zo zal DPHousing je zelfs achteraf met je premieaanvraag helpen. Het enige wat jij nu nog moet doen, is genieten van de nieuwe uitstraling van je thuis.

07/07/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?