Strengere energienormen maken sleutel-op-de-deur bouwen interessanter

Strengere energienormen maken sleutel-op-de-deur bouwen interessanter
De Belgische energieregelgeving wordt steeds strenger. Het gevolg: bouwen wordt complexer en dus ook duurder. Betekent dit dat bouwen in de toekomst enkel voor de happy few is weggelegd? Niet als je voor sleutel-op-de-deur kiest!

Ecologisch bouwen

Ze slaan ons om de oren met E-peil, energieprestatiecertificaat, K-peil en U-waardes. Al deze recente richtlijnen hebben één doel: onze woningen moeten zo weinig mogelijk energie verbruiken en het binnenklimaat moet zo aangenaam en gezond mogelijk zijn. Maar om aan deze eisen te beantwoorden, moet je vaak heel wat technisch hoogstaande bouwtechnieken inschakelen op vlak van isolatie, ventilatie, materialengebruik en compactheid. Daarvoor is heel wat technische bouwkennis en een nauwkeurige werfopvolging vereist. Gevolg: bouwen wordt duurder.

Betaalbaar én energiezuinig bouwen

Sleutel-op-de-deur bouwbedrijven volgen het volledige bouwproces helemaal op. Ze beschikken over voldoende technische bagage om het volledige bouwproces van dichtbij op te volgen, ook als het complexer wordt. Vanaf de ontwerpfase werkt de architect nauw samen met het bouwbedrijf. Hierbij ligt de focus op energieprestatie en betaalbaarheid. De ruwbouwfase is cruciaal voor de energieprestatie van een woning. Voldoende aandacht voor de luchtdichtheid, koudebruggen en isolatie is dan ook een must.

Sleutel-op-de-deur bouwen: de toekomst?

De praktijk wijst uit dat steeds meer mensen voor deze bouwformule kiezen en hun vertrouwen stellen in sleutel-op-de-deur bouwbedrijven. Bron: Livios

Meer artikels over Sleutel-op-de-deur