Sleutel-op-de-deur van A tot Z: buitenschrijnwerk

De bouw van een huis doorloopt verschillende fases. In voorgaande artikels hebben we alle verschillende stappen in het bouwproces van een sleutel-op-de-deur woning besproken. Nu gaan we dieper in op de buitenafwerking en het buitenschrijnwerk van de woning.

De buitenafwerking en het buitenschrijnwerk van de woning

Voor je begint met het bouwen van een huis is het belangrijk dat je een goed overzicht hebt van de verschillende werken. Na de ruwbouw en de dakwerken is het de beurt aan de buitenafwerking, een onmiskenbare schakel die het volledige uitzicht van de woning bepaalt.

Ramen en deuren

Standaard bevat een sleutel-op-de-deur woning goed isolerende PVC ramen en deuren met dubbele beglazing. De ramen worden op maat gemaakt in witte PVC. Mits een prijsaanpassing kan je ook PVC in een andere kleur kiezen of kan je het buitenschrijnwerk laten uitvoeren in aluminium. Ook hout (Meranti, Sapelli of Sipo) behoort tot de mogelijkheden.

De ramen en deuren zijn beschikbaar in verschillende types. Zo kan je kiezen voor vaste vensterramen, opengaande vensterramen, vensterdeuren en dan heb je nog de gewone voordeur en achterdeur.

Garagepoorten

Een sleutel-op-de-deur woning is uitgerust met een sectionaalpoort, geïsoleerd met polyurethaan en opgebouwd uit horizontale panelen. Optioneel kan je ook garagepoorten met motor en afstandbediening voorzien.

Rolluiken, luiken en kleinhouten

Als je rolluiken wenst, worden vanaf het begin van de bouw uitsparingen in het metselwerk voorzien. Hierin komen dan mechanische luiken van het monobloktype, uit PVC of aluminium. Ook Z-luiken kunnen eventueel voorzien worden in hout.

25/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?