Project in de kijker: eigentijdse eengezinswoning in Boechout

Momenteel bouwt Woningen Blavier een eigentijdse en strakke kijkwoning in Boechout, bij Antwerpen. Op een stukje grond van 500 vierkante meter komt een eengezinswoning in halfopen bebouwing. Architectenbureau Jan De Schutter uit Lier tekende de bouwplannen. Homeproved ging alvast een kijkje nemen op de werf…

Gezinswoning met loftgevoel

De benedenverdieping is op een heel open en ruime manier ingericht. De open keuken met kookeiland, eetkamer, het salon, de trappenhal en een bureauruimte lopen in elkaar over, wat voor een enorm loftgevoel moet zorgen. Bijkomend vinden we hier nog een inkomhal met toilet en een berging aan de keuken.

Deze woning zal volledig aan de woonnoden van vandaag beantwoorden: we willen graag een leefruimte, waarin alle woonfuncties in elkaar overlopen en we zonder grenzen kunnen samenleven met het gezin. Toch heeft ieder gezinslid ook nood aan een eigen plekje om zich af en toe terug te trekken en een beetje privacy te vinden. Daarom is de tweede verdieping op een traditionele manier ingericht met een aparte slaapkamer met badkamer voor de ouders en enkele kinderkamers.

Concreet vinden we hier dus een master bedroom met dressing en een badkamer, een toilet, drie kinderslaapkamers en een tweede badkamer met ligbad en inloopdouche.

Onder het dak is er nog een ruime zolder en een technische ruimte.

Grote raampartijen

Om het loftgevoel van de woning helemaal compleet te maken, zorgde de architect voor een maximale lichtinval. Die wordt gerealiseerd door de glasgevels achteraan en aan de zijkant van de woning. Naast de woning komt ook nog een vrijstaande garage.

Zelf een kijkje nemen?

Momenteel wordt er nog met man en macht gebouwd aan deze woning, maar binnenkort zal je deze spiksplinternieuwe en moderne woning met eigen ogen kunnen bewonderen als kijkwoning voor Woningen Blavier. To be continued!

04/07/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?