De onverwachte voordelen van moderne woningen

Voordelen van moderne huizen

Wanneer we het over moderne woningen hebben, kan het gaan over de stijl (moderne architectuur) of de technologie (de laatste nieuwe technieken). Of beide, uiteraard. Een moderne woning in een hedendaagse stijl en gebouwd volgens de ‘best practices’ van 2016 biedt heel wat voordelen.

Licht! Ruimte!

Dankzij hun strakke lijnen en uitgekiend minimalisme geniet je in moderne woningen van veel ruimte en licht. De kamers zijn ruim en open ingericht. Door grote glaspartijen stroomt het daglicht naar binnen, wat de ruimtebeleving positief beïnvloedt. Bovendien heb je dankzij het zachte daglicht overdag minder nood om de lichten te ontsteken én heb je te allen tijde uitzicht over de buitenwereld. Het hoeft niet te verbazen dat een modern huis een positief effect heeft op het gemoed!

Voordelen van moderne huizen

Moderne woningen: ongeëvenaard comfort

Als je in 2016 een woning bouwt of laat bouwen, dan wordt die uitgerust met de nieuwste technologie qua verwarming, elektriciteit, verlichting, ventilatie, water, sanitair en huishoudtoestellen. Het gaat hier meestal niet om snufjes, maar om broodnodige installaties die je wooncomfort aanzienlijk vergroten. Ze zorgen samen voor een stabiele temperatuur, een gezond binnenklimaat, warm water, voldoende licht … Dat we moderne woningen ‘minimalistisch’ noemen, heeft dus niets te maken met de luxe of het comfort in zo’n huis!

Bovendien kun je als bouwheer of eigenaar zelf altijd kiezen hoe je woning er zal uitzien. Een modern huis laat veel ruimte voor persoonlijke aanpassingen. Het gestroomlijnde uiterlijk legt weinig beperkingen op, maar geeft je juist de vrijheid om je interieur zelf vorm te geven.

Groene dakbedekking

Was een plat dak vroeger nogal saai en inspiratieloos, dan kun je tegenwoordig heel wat leuks aanvangen met een plat dak. Maak er bijvoorbeeld een heus groendak van. Zo’n vegetatiedak ziet er bijzonder knap uit en vormt een mooie meerwaarde voor de lokale biodiversiteit. Als je kiest voor een extensief groendak, met een dunne laag substraat, hoef je bovendien geen grote werken uit te voeren. Zo’n dak is perfect compatibel met de meeste woningconstructies.

01/02/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

DB
De Beir Mireille

Ik heb interesse voor alles wat met bouwen te maken heeft.