Marie Gauthier getuigt over haar sleutel-op-de-deurervaring

Voor Marie Gauthier-Noël uit Geldenaken was de bouw van haar sleutel-op-de-deurwoning een emotionele onderneming. Vlak voor de eerste steen gelegd werd, overleed haar man. “Gelukkig kon ik op het fantastische team van Blavier rekenen. Werfleider Benoît zorgde er tijdens die moeilijke periode voor dat het bouwproces op wieltjes liep.”

Twee sleutel-op-de-deurwoningen op één perceel

Marie en haar man besloten in 2010 om een sleutel-op-de-deurwoning te bouwen in Jodoigne (Geldenaken). Ze klopten bij Blavier aan met een wel héél specifieke vraag. “We hadden ons oog laten vallen op een erg smalle, maar lange bouwgrond. Mijn man en ik wisten meteen dat we sleutel-op-de-deur wilden bouwen. Bovendien wilden we niet één maar twee moderne woningen: één voor ons en één voor mijn broer. We waren er niet gerust op, maar Medardo van Blavier stelde ons meteen gerust: dat moest lukken! Oef …”

En toen sloeg het noodlot toe. “Mijn man overleed vlak voor de aanvang van de bouwwerken”, vertelt Marie. “Medardo, die erg goed met mijn man kon opschieten, vroeg of ik de bouw van het huis wilde voortzetten. Ik wist niet goed wat me te wachten stond, maar toch besloot ik om ermee door te gaan. Ik heb het me nooit beklaagd.”

“Mijn tweede zoon”

Marie werd op de werf bijgestaan door werfleider Benoît. “Een fantastische werfleider!”, aldus Marie. “Hij heeft veel voor mij gedaan: hij volgde de werken goed op, zorgde dat alles in orde was, stond me bij met raad en daad … Ik ben hem eigenlijk gaan beschouwen als mijn tweede zoon!”

Omdat Marie zo tevreden is met de samenwerking met Blavier stelde ze voor om een opendeurdag te houden. “Net na die opendeurdag, eind november, verhuis ik!”

De opendeurdagen vinden plaats op 9, 10 & 16, 17 november, telkens van 14 tot 18 uur.

12/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?