Kleine ruimtes inrichten met grootse resultaten

Size matters! Of je nu in een piepklein appartementje woont in hartje Brussel of in een splinternieuwe sleutel-op-de-deurwoning in een buitenwijk van Antwerpen, we hebben allemaal nood aan méér ruimte. Kleine ruimtes inrichten is gelukkig een van onze specialiteiten! We overlopen kamer per kamer, zodat plaatsgebrek in jouw woning binnen de kortste keren tot het verleden behoort.

Kleine ruimtes inrichten in je keuken

Nergens anders in huis werkt ruimte zo inspirerend als in een keuken. Of omgekeerd: het gebrek aan ruimte werkt verlammend in de keuken. Probeer maar eens een lekkere maaltijd klaar te maken als de afwas van vorige week je onophoudelijk zit aan te staren!

De truc is dus om optimaal gebruik te maken van lades en schabben in je keuken. Werk verticaal! Die uitpuilende lade potten en pannen beu? Kijk welke potten je in elkaar kunt schuiven. In de handel zijn ook speciale houders beschikbaar voor de deksels. En de belangrijkste tip voor in de keuken: gooi dingen die je niet meer gebruikt onverbiddelijk weg. Gewoon doen!

Meer plaats in de badkamer

In een overvolle badkamer kunnen manden onder de wastafel wonderen doen. Zeker als je de badkamer met kinderen moet delen! En een schoenrekje gebruik je in de badkamer toch gewoon als make-up, kam-, juwelen- en accessoirecombinatie!

Baken de kinderkamer af in zones

Ook een kinderkamer moet er netjes bij liggen. Kinderen slapen er niet alleen, ze studeren en spelen er ook. Daarom is het een goed idee om de kinderkamer in zones onder te verdelen. Maak een studeer-, speel– en slaaphoekje voor je kind. Op die manier blijft alles overzichtelijk en gemakkelijk op te ruimen. Nu is het enkel nog zaak om dochter- of zoonlief daarvan te overtuigen …

Verberg niet langer rommel in de garage

In elk huishouden is er minstens één rommelkamer, niet? Bij de meeste mensen is dat de garage. Toch kan een opgeruimde garage veel plaats bieden voor nuttigere dingen dan, bijvoorbeeld, oude meubelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van je auto … Wat jij nodig hebt zijn schabben en rekken die je aan de muur bevestigt voor al de kleine rommel. Een bezoek aan het containerpark maakt komaf met de grote stukken!

Neem een professional bij de hand!

Wil jij sleutel-op-de-deur bouwen, maar is je ruimte beperkt? Geen probleem! Bij Woningen Blavier kunnen ze als geen ander uit de voeten met kleine oppervlaktes. Zo kan je, samen met je architect, je woning optimaal inrichten zodat ook de kleinste ruimtes in je woning grootse resultaten halen!

Follow Homeproved’s board Jouw droomhuis on Pinterest.

24/12/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?