Je keuken opfrissen met de keukentrends voor 2014

Gedaan met het minimalisme en de strakke lijnen. We willen met z’n allen terug wat meer warmte en dat merken we ook aan de keukentrends voor 2014. De nieuwe trends en ontwerpen stralen opnieuw één en al warmte en gezelligheid uit. En da’s maar goed ook…

Het verbaast dan ook niet dat we in 2014 meer gebruik maken van warme (pastel)kleuren en dat uit het oog verloren materialen nieuw leven ingeblazen wordt.

Warme kleuren maken van de keuken de gezelligste plek in huis

De ‘leefkeuken‘ is een nieuw concept dat in 2013 opkwam en in 2014 volledig doorbreekt. De gedachte achter de leefkeuken is dat de keuken het hart (en de maag) van het huis is. De functies van de keuken zijn de laatste jaren dan ook sterk uitgebreid van koken en eten naar gezellig samen zijn met vrienden, nog wat werken of het huiswerk maken, gezelschapsspelletjes spelen met vrienden, enzovoort. Net daarom gaan we met warme kleuren (en materialen) een meer huiselijke en gezellige sfeer creëren in onze keukens.

Gaande van bruin tot zwart, maar ook van grijs tot hippe oker- en roesttinten. Met heldere kleuren legt men vervolgens opvallende accenten want de heldere kleuren zien we dit jaar niet terugkomen in de meubels maar in de keukentoestellen zelf of op accentmuren. De heldere kleuren voor 2014 zijn – zeer toepasselijk – kiwigroen, aubergine en indigo en zorgen voor levendige accenten.

Keukentrends 2014 – Hippe maar toch tijdloze materialen

BATIBOUW 2014 kondigde het al aan: de revival van hout! Hout brengt warmte in het interieur en ook het natuurlijke aspect spreekt blijft daarbij belangrijk. De verschillende houtsoorten, afwerkingen en nieuwe mogelijkheden maken van hout terug een gegeerd materiaal in 2014. Maar ook andere ‘vergeten’ materialen komen opnieuw ons interieur binnen en vormen een perfect huwelijk met het hout. Zo zien we al even dat beton aan een sterke opmars bezig is. Een ruw en industrieel materiaal maar in combinatie met het hout zorgt het voor een unieke look dat zelfs doet denken aan een landelijk interieur. Bovendien laat ook beton toe om het op verschillende manieren in je interieur te verwerken: ruw en onbewerkt met die typische luchtbellen, gepolijst zodat het bijna op marmer lijkt, beton stucwerk, …

Wij gingen alvast een kijkje nemen in sleutel-op-de-deur kijkwoningen in Kortrijk, Kampenhout en Soignies waar duidelijk ingespeeld werd op de nieuwe keukentrends:

Heb je bouwplannen? En wil je een hippe doch tijdloze woning bouwen waar je al dan niet inspeelt op de huidige interieurtrends? Dan moet je zeker een kijkje nemen bij sleutel-op-de-deur bouwfirma Woningen Blavier zodat je hun verschillende woningen kan ontdekken.
29/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?